Nézz a tükörbe

2021-02-05 | Budaörs
A tükör az egyetlen, ami őszinte hozzád. Ha belenézel, önmagad látod minden szépítés nélkül. Épp ezért ne higgy más szavának, hamis bókoknak. Íme két történet a tükörről, illetve a tükörképről.

Sokáig dolgoztam egy irodában ahol egy tükör lógott a falon. Minden nap belenéztem mi tagadás elég gyakran. Majd egy másik munkahelyre kerültem, de egy alkalommal kb. hat év után meglátogattam régi munkatársaimat és bementem abba a szobába is ahol évekig dolgoztam. Minden úgy volt ott, ahogyan az én időmben. Az íróasztal, a szekrény, a fotelek és a tükör is ott lógott a falon. Belenéztem és megdöbbentem. Az én tükörképem nézett  rám ugyan, de már nem ugyanaz az arc nézett vissza mint hat évvel az előtt.. Ha ezentúl a változásokat akarom látni magamon bele fogok nézni egy rég nem látott de általam sokat „látogatott „ tükörbe”. S ez lesz az igazi vélemény rólam, magamnak.

Sokunk jó vagy rossz szokása, hogy ha régi ismerőssel találkozunk sok esetben az udvarias Hogy vagy ? kérdés után a második kérdés a következő: Mit gondolsz hány éves vagyok? No ez az a kérdés,amit sosem szabad feltenni, mert nem várt meglepetésben lehet részünk.

Egy ismerődöm  története intő példa arra, hogy ezt a kérdést sosem fogom feltenni Egyrészt azért, mert általában úgysem kapunk őszinte választ a másik lehetőség azonban a színtiszta igazság is lehet ami nem minden esetben kedvező.

A fentebb említett ismerősömhöz bekopogott egy rég nem látott fiatal rokona, majd beszélgetni kezdtek.. Kávészürcsölgetés közben az idős hölgy részéről elhangzott az alábbi kérdés: Mond nagyon megöregedtem? És rögtön jött az őszinte és természetesen  nem várt válasz. Nagyon, nagyon – mondta a fiatal rokon. Elképzelhető a hatás ami semmihez sem hasonlítható.. Mert tegyük szívünkre a kezünket, milyen választ várunk?Csakis szépet és jót. De ha a valóságot halljuk az bizony fájhat és örökre emlékezetes marad egy életre.

Ezért tehát azt ajánlom, ha korunkról és külsőnkről akarunk meggyőződni, nézzünk bele egy régen nem látott tükörbe, és az meg fogja mondani az igazat.

Major Edit

Megosztás