Nyugdíjasok Zenés-táncos összejövetele a Jókaiban

2023-09-22 | Budaörs
Az idei zenés rendezvényen immár sokadszor bebizonyosodott, hogy az idős embereknek mennyire szüksége van a kikapcsolódásra, az együtt eltöltött vidám órákra, a  jó zenére, a jókedvre amihez a remek dallamok nélkülözhetetlenek..

A  nyári szünet után újból megkezdődnek a találkozások a klubnapokon, újból lehet tervezni a kirándulásokat és egy hónapban egyszer részt venni a már hagyománnyá váló zenés táncos esteken,amelyet Bartha Károlyné  Marcsi a Budaörsi Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője szervez évről évre.

2023.szeptember 21-én a Jókai Mór Művelődési Ház színháztermében fergeteges jókedv jellemezte az összejövetelt. A zenét a Dankó díjas Tóthfalvy László  zenész biztosította,akinek frissen kapott díjához a klub vezetősége egy pohár pezsgős koccintással gratulált.

Lehet hogy az elismerés is hozzájárult ahhoz hogy ezen az estén szebbnél szebb és jobbnál jobb zeneszámok hangzottak el a csupán csak szintetizátort megszólaltató zenész repertoárjából,A nyugdíjasok ha lehetett volna talán világos virradatig ropták volna a táncot elfeledve minden bajt, fájó porcikákat. Ilyen zene hallatán  minden probléma elmúlik és csakis a jókedv uralkodik a résztvevőkön.

A hagyományos szokáshoz híven ezen az esten is volt tombola,izgalmakat kiváltva,hogy kinek a számát húzza ki a bizottság.Számtalan ajándék talált gazdára.

A résztvevők közül -aki esetleg már kifáradt a tánc hevében- fogyasztottak a finom süteményekből,  finom falatokból amit ezekre az alkalmakra hoznak és kínálják egymást. A szünet idején jól esett egy kis rövid beszélgetést is folytatni egymással,üdvözölni a rég nem látott klub társakat.

Bartha Marcsi a klub vezetője elmondta,hogy a nehézségek ellenére a Művelődési Ház igazgatónője Simon Erika az ilyen a kivételes alkalmakkor biztosítja a színháztermet ami nagy segítség a táncos összejövetel megszervezéséhez és lebonyolításához,amit a Klub összes tagja és a Vezetőség köszön.

Major Edit

 

 

Megosztás