„Okospéntekeket” tart a Budakeszi Vadaspark

2020-02-07 | Budaörs
Mi a különbség a farkas és az aranysakál között? Hogy tudjuk megkülönböztetni az agancsot a szarvtól? Ilyen és hasonló kérdések részletes bemutatására, megválaszolására indult új, ismeretterjesztő sorozat péntekenként a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán #okospéntek hashtaggel.

A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató Budakeszi Vadaspark egyik fő céljának tekinti, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerkedhessenek az őket körülvevő természetes környezettel és élővilággal. Ezért az év folyamán számos tematikus előadást, ismeretterjesztő rendezvényt tart óvodásoknak, iskolásoknak. Ez az edukációs tevékenység ugyanakkor a közösségi médiára is kiterjeszthető – ráadásul nemcsak a legkisebbek, hanem a nagyobbak és a felnőttek számára is lehet újdonságokat, érdekességeket mondani egy-egy Facebook-tartalom formájában a Vadaspark lakóiról.

Ezzel a céllal indult új sorozat a park Facebook oldalán  #okospéntek hashtaggel. A posztok alatt péntekenként mindig olyan új tartalom jelenik meg, ami egy-egy „állati érdekességről” szól. A bejegyzések közérthetően, valamennyi korosztály számára élvezetesen mutatnak be az állatok tulajdonságaival, életével, szokásaival kapcsolatos ismereteket. Egyes posztokban több faj is előkerül, így az összehasonlítás révén még szemléletesebben ábrázolhatók az állatok jellegzetességei.

Az #okospéntek legfrissebb bejegyzése a szarvat és agancsot viselő állatokkal, a szarv és az agancs közötti különbségekkel foglalkozik. Hogyan keletkezik az agancs, hogyan a szarv, és milyen állatok viselik? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az aktuális poszt.

A sorozat első részében a farkas és az aranysakál közötti különbségekről esett szó. A két ragadozót könnyű összekeverni, megjelenésük is némileg hasonló. A Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán zajló, A hónap állata című szavazáson januárban „diadalmaskodó” farkas például nagyobb, de előfordul, hogy a két állat bundája között nemigen van eltérés.

Zachán Viktor
sajtóreferens
Budakeszi Vadaspark
telefon: +36 20/984 6402

zachan.viktor@bkvp.hu

www.budakeszivadaspark.hu

Fotó: Surányi Linda

Megosztás