Okozz örömöt,hadd legyen boldogabb a másik

2022-09-27 | Budaörs
Örömkoncertet adtak szeptember 25-én, vasárnap délután Budaörs énekes-zenés művészeti csoportjai a Heimat Museum kertjében lévő rendezvénysátorban. A rendezvényen résztvevőkről, a szervezésről az alábbiakban adunk hírt.

A koncert ötlete a covid első hullámának vége felé merült fel Tóth Csaba, a Pro Musica Kórus karnagya fejében: amikor már lehet csoportos rendezvényeket tartani, hívjuk össze a budaörsi művészeti csoportokat és ünnepeljük meg egy közös rendezvénnyel, hogy visszatér az életünk a régi megszokott kerékvágásba. Ahogy teltek a hetek-hónapok kiderült, hogy az életünk már soha nem fog visszatérni a régi kerékvágásba és az addig jól működő csoportok újjáélesztése sem olyan egyszerű feladat!

Mégis maradt az ötlet, hogy fogjanak össze a budaörsi művészeti csoportok, ismerkedjünk össze, ismerjük meg egymás munkáját, mutatkozzunk be együtt a budaörsieknek. Hátha a jövőben több helyi rendezvényre is hívnak minket, helyieket.

A Pro Musica Kórus kezdeményezéséhez örömmel csatlakozott a Katapult Kamarakórus, a Lyra Dalkör, a Budaörsi Fúvószenekar, a Piros Rózsa Dalkör a Budaörsi Werner Alajos Kórus, valamint a Wunderkäfer Tánccsoport (akik sajnos betegségek miatt lemondták a fellépést).

Azonnal csatlakozott, és a szervezésben, lebonyolításban aktívan részt vettek a Heimat Museum munkatársai, akiknek itt is szeretnénk megköszönni a támogatásukat.

Szeretném megköszönni Tóth Csabának, Sümeginé Hamvas Enikőnek és Pete Gabriellának az aktív szervezést!

A tervek szerint szabadtéri koncert, a szakadatlan eső miatt beszorult a kertben lévő rendezvénysátorba, de ez cseppet sem csökkentette a műsorok színvonalát és nem vette el a közönség jókedvét sem.

Két dologban biztosan megegyezik mind a kb. 120 szereplő: a zene szeretetében és hogy ezt örömmel osztják meg az érdeklődő közönséggel. Öröm volt látni, hogy minden korosztályból érkeztek szereplők. Öröm volt hallgatni valamennyi együttes színvonalas műsorát. Öröm volt élvezni a sok tapsot az egyes produkciók után, vagy már közben is.

„Okozz örömöt, hadd legyen boldogabb a másik, kinek lényéből az öröm rád visszasugárzik.” A plakátra választott Tóth Endre-idézet így valósult meg a budaörsi Örömkoncerten. Sokan fogalmazták meg a műsor utáni beszélgetés során, hogy legyen hasonló máskor is.

Reméljük, hogy hagyományt tudunk teremteni és más alkalmakkal is összehozhatjuk a budaörsi művészeti csoportokat a magunk és a közönség örömére!

Borostyán Krisztina

Pro Musica Budaörs

Közzétette: Major Edit

 

Megosztás