Október 23-án békemenet indul a Műegyetemtől

2021-10-13 | Budaörs
Az 1956-os forradalom bölcsője a Műegyetem volt, mivel innen indultak el kora délután az összesereglett fiatal egyetemisták, akik a magyar nép pár napos szabadságát kivívták, a hozzájuk csatlakozó honpolgárok sokaságával. A békemenet 2021-es jelszava: SOHA TÖBBÉ!

A mai sajtótájékoztatón elhangzottakból:
– Békemenetünk a Műegyetem elől indul, gyülekezés 13 órától lehetséges, a menet pedig 14 órakor indul a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon. Csendes összefogással akarjuk demonstrálni, hogy tizenöt éve ezeken a helyszíneken a gyurcsányi terror lovasrohammal, szemkilövetéssel, vízágyúkkal, csonttörésekkel és viperanáspángolással fenyítette a békés embereket, amivel ismét vér folyt Budapest utcáin és megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A népfelség elvének érvényesülését látjuk a békemenetben, ami egyúttal felhívás az elmúlt 11 év munkájának fontosságára, valamint az összetartozásra. (Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) elnöke)

A menet 15 órára érkezik az állami ünnepség színhelyére, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol az állami ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.
Több száz lengyel és olasz civil érkezését is várják a megemlékezésre.

– Kimondhatjuk, hogy a békemenet már hungarikummá vált, hiszen egyedülálló, hogy a szeretet és a féltés százezreket visz ki az utcára. Az útvonal egyáltalán nem véletlen, mivel ezzel szembefordulunk azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt. Azért megyünk oda a gaztett színhelyére, mert egyszer és mindenkorra el akarjuk törölni ezt a szörnyűséget. Meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországot egy velejéig romlott hatalom a markába kaparintsa. (Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője)

(SzK)

Megosztás