Óraátállítás és a Föld Órája online

2020-03-28 | Közélet
Ismét eljött az idő: 2020. március 29-én kezdetét veszi a nyári időszámítás, tehát szombatról vasárnapra virradóra előre kell tekerni az órákat, vagyis hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani a mutatót.

A Föld Órája: ezúttal online

A Föld órája pedig március 28-án, szombaton este 20.30-tól a koronavírus-járvány kellős közepén a szolidaritás idejét is jelzi a bolygó számára: a közösségek világszerte összefognak, és eseményeiket digitálisan szervezik meg. A 2020-as Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezi át.

A WWF Magyarország arra kéri az embereket, hogy fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba. Ki min változtatna a mindennapjai során, hogy a bolygónk állapotán segítsen, és egészségesebb környezetben élhessünk?
A vállaláshoz ismert emberek és bloggerek – zenészek, színészek, sportolók és közéleti személyiségek – is csatlakoznak. A kezdeményezéshez a foldoraja.hu oldalon is lehet csatlakozni.

Több vidéki város mellett Budapest is folytatja a hagyományt és március 28-án 20:30 és 21:30 között egy órára kialszanak a főváros fényei.

SzK

Megosztás