Quo vadis (hová mégy), Wittinghoff? Quo vadis, Budaörs?

2019-10-28 | Budaörs
Csenger-Zalán Zsolt, a FIDESZ országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott Budaörsön : Wittinghoff botrányos videójáról, az azzal kapcsolatos hazugságokról.

A FIDESZ sajtóközleménye:

A budaörsi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatója, illetve az azt követő testületi ülés joggal veti fel azt a kérdést, hogy merre tart Budaörs és az identitásában láthatólag megroppant polgármester, Wittinghoff Tamás.

Wittinghoff zavart kapkodása érthető, hiszen ő is érzi, hogy a botrányos videó nyilvánosságra kerülése utáni vállalhatatlan hazudozásával erkölcsileg teljesen méltánytalanná vált.
A videó önmagában is kínos és egyúttal szánalmas, ugyanakkor az előkerülése utáni reakció döbbenetes hasonlóságot mutat a hírhedt Monica Lewinsky-üggyel. Bár ott maga az aktus dokumentálása nem történt ilyen egyértelműséggel, Clinton azt követő magyarázkodása mégis elindította az un. impeachment eljárást az elnök eltávolítására, azon az alapon, hogy az üggyel kapcsolatban nem mondott igazat, azaz hazudott.
Wittinghoff is magyarázkodásba kezdett a szexvideója után:
Tagadta, hogy rendszeresen kereste volna fel a prostituáltat.
A videóban hallható beszélgetésből nyilvánvalóan megállapítható, hogy a kéjhölggyel rendszeres kapcsolata volt, sőt családi és egészségügyi kérdésekről is beszélgettek, bizalmas viszonyban voltak, jól ismerték egymást.
Tehát a polgármester hazudott!
Azt is állította, hogy csak masszíroztatni ment.
Nos, masszázsnál érkezéskor nem csókolóznak a szolgáltatóval, továbbá az orális aktusra ő szólította fel a prostituáltat.
Ismét hazudott a polgármester!
Kezdetben Wittinghoff azt állította, hogy nem történt pénzmozgás.
A videó ezt egyértelműen cáfolja.
Megállapíthatjuk tehát, hogy a polgármester olyan hazugság spirálba került, amely miatt erkölcsileg méltánytalanná vált közéleti szerepvállalásra.

A bevezetőben említett sajtótájékoztatón Wittinghoff politikailag is méltánytalanná vált.
Az édesapját – közlése szerint – ért támadás kapcsán vérlázító módon, teljesen alaptalanul támadta a FIDESZ-KDNP képviselőit, tagjait, szimpatizánsait és választóit.
Értjük, hogy a polgármester a kínos videóról és az azzal kapcsolatos hazudozásairól próbálja elterelni a figyelmet, viszont a Rákosi-időket idéző koncepciós támadást határozottan visszautasítjuk!
Visszautasítjuk, hogy minden alap nélkül meggyanúsít embereket, sőt – erre még az ötvenes években sem volt talán példa – nekik kellene bizonyítaniuk ártatlanságukat. Amíg ezt nem teszik meg, nem gyakorolhatják azt a jogukat, hogy választóikat a bizottságokban is képviselhessék.
Mindezt a polgármester, a BFE, valamint a – gazdák mögé bújt – megélhetési áruló a jogállamiság és a demokrácia “nagyobb dicsőségére” teszik!

Mire készülnek Wittinghoff és zsoldosai?
Úgy tűnik, hogy a lakópark mutyit akarják – ellenzéki kontroll nélkül – átvinni, illetve a pénzügyekbe való betekintés lehetőségét is el kívánják venni a FIDESZ-Kdnp megválasztott képviselőitől, így próbálva leplezni a lopásokat?
Minden jogi eszközt igénybe fogunk venni, az önkormányzati törvény szellemével ellentétes antidemokratikus határozat megsemmisítése érdekében, képviselőink becsületének megvédésére, a mutyik megakadályozására.

Miközben elítéljük az idős embert ért – semmivel nem menthető – támadást, fel kell tennünk a kérdést: qui prodest – kinek az érdeke?
Az eset figyelemelterelésre kiváló és erre utal a nyomravezetői díjként kitűzött közel 5 millió forint is.
Túl azon, hogy ez két évi átlagjövedelem, amit a polgármester és az alpolgármester urak – ezek szerint – könnyen megengedhetnek maguknak, felhívnánk szíves figyelmüket, hogy a móri tömeggyilkosság tízmilliós vérdíja is csak arra volt jó, hogy ártatlanul ítéltek el valakit életfogytiglanra. Csak remélni tudjuk, hogy nem ilyen indíttatás lappang a felajánlás mögött!

Végezetül a polgármester úr sajtótájékoztatóján a Tízparancsolatot is emlegette.
Bár ő nem hívő ember – ha már idehozta – hármat nyomatékkal ajánlanánk a figyelmébe:
VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!
VIII. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Az alábbi kérdések  hangzottak el a sajtótájékoztató után:

– Maga Wittinghoff Tamás tette fel a videót, erről volt szó? (Budaörsi TV)

Nem, erről a videóról kívánta elterelni a figyelmet a támadással, amelyet a FIDESZ-KDNP képviselői ellen intézett. (CsZ)

– Milyen lépéseket kíván tenni a FIDESZ? (Budakörnyéki TV)

Most vizsgáljuk, mit lehet tenni… ez ellentétes az önkormányzati törvénnyel, hogy döntések a képviselők részvétele nélkül szülessenek meg. A Kormányhivatalhoz fordultunk. (CsZ)

– Érdemes rágalmazási pert indítani? (?)

Lebeszélném erről képviselőinket, hiszen közszereplőnek sok hasonló dolgot tűrnie kell. (CsZ)

 

Megosztás