Rendőrkutya találta meg az eltévedt lányt

2020-06-12 | Közélet
A Pilisvörösvári Rendőrőrsre 2020. június 9-én 12 óra körül érkezett a bejelentés, mely szerint pilisszentiváni otthonából eltűnt egy 13 éves leány, aki magával vitte a túra hátizsákját és a sátrát is.

A rendőrök azonnal egy kutatócsoportot szerveztek a Budaörsi Rendőrkapitányság állományából, valamint a helyi és környékbeli polgárőrség tagjaiból. A csoport segítségére volt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályáról Sárközi Bernadett r.törzszászlós kutyavezető, Lonci nevű ebével.

A négylábú, a tinédzser egyik ruhadarabjáról rögtön szagot fogott, és nem sokkal később az egyik turista ösvényhez vezette gazdáját, ahol sérülésmentesen találták meg az eltévedt  bakfist.

Az édesapa azt a levelet juttatta el a rendőrséghez,Forgács Péter rendőr századosnak.

Tisztelt Forgács Péter!

 Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani Önnek és kollégáinak a lányunk megtalálása miatt.

Köszönjük, hogy ennyi embert mozgósítottak, kérem adja át számukra is köszönetünket. Gratulálunk, hogy a keresés során a különböző modern technikai eszközöket, speciális módszereket és a munkatársakat ilyen gyorsan és rendkívül hatékonyan össze tudta szervezni.

 A megtalálás híre sok médiumhoz eljutott, szeretnénk lányunkat a különböző atrocitásoktól minél jobban megvédeni. Ezért szeretnénk kérni, hogy a police.hu oldalon található cikk fényképeiben a lányunk arcát takarják ki.

 További sikereket és jó munkát kívánunk!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Megosztás