Rendőrségi hír, felhívás

2020-06-05 | Közélet
Maga a tulajdonos ismerte fel az enyveskezű férfit, aki hetekkel ezelőtt lopta el a biciklijét egy budaörsi társasház folyosójáról.

A jelenlegi adatok szerint egy férfi még 2020. május 18-án reggel egy budaörsi társasház folyosójáról vitt el egy kerékpárt, ahová egy nyitott vasrácsos ajtón keresztül jutott be.

Pechjére a házban felszerelt kamera rögzítette az eseményt, minek segítségével a szeretett kétkerekű tulajdonosa, 2020. június 2-án az elkövetőt egyik utazása alkalmával egy helyi budaörsi autóbuszon felismerte.

Azonnal értesítette a rendőrséget, a helyszínre érkező járőrök pedig igazoltatták a feltételezett tolvajt, melynek során kiderült, hogy ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot bocsátott ki, ugyancsak kerékpárlopás miatt.

A zsaruk a férfi ruházatát átvizsgálták, akinek táskájából csavarhúzó, és egy kerékpárlakat is előkerült. F. Jánost az egyenruhások a rendőrkapitányságra előállították, aki gyanúsítotti kihallgatása alkalmával tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

FELHÍVÁS

 A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez ,,Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

A kutatás célja, hogy feltárják a kerékpárosok részvételével történt balesetek mekkora része az, amely a rendőri intézkedés hiányában a személyi sérüléses baleseti statisztikában nem jelenik meg.

A felméréshez kérdőív is készült, amely anonim módon tölthető ki és kitöltése csak néhány percet vesz igénybe.

A KTI munkatársai olyan kerékpárosok segítségét várják, akik kerékpáros balesetet szenvedtek, de rendőri intézkedést az esemény nem igényelt vagy bármilyen ok miatt elmaradt.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2020. június 07.

 A kérdőív a következő linken érhető el: https://forms.gle/zJPCtRn1vmBi9iLk7.

Megosztás