Tavaszi Ifjúsági Németi Nemzetiségi Napok

2019-03-17 | Helytörténet
Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzat Budaörs Város Önkormányzatának anyagi támogatásával idén is megrendezte a majd két évtizedes múlttal büszkélkedõ Tavaszi Ifjúsági Németi Nemzetiségi Napok rendezvénysorozatot. A budaörsi óvodákkal és iskolákkal együttmûködve 2019-ben több, mint 1200 tanuló ismerkedhetett meg a helyi német nemzetiségi kultúra sokszínûségével.

Az eredetileg vetélkedõ jellegû nemzetiségi rendezvény 2015 óta Michelberger Katalin BNNÖ képviselõ vezetésével teljesen megújult. A budaörsi német nyelvtanárok aktív közremûködésével a versenyorientált programokat folyamatosan felváltották az élményalapú események, ahol számos neves elõadóval találkozhattak a gyerekek. Kilenc korcsoportra osztva, játékos módon ismerkedtek meg az egykori viselettel és tánchagyománnyal, ill. a város és a plébániatemplom rejtett érdekességeivel.

A német nemzetiségi irodalmat, színházi- és bábszínházi kultúrát, olyan neves írók és elõadók tolmácsolták a diákoknak, mint Michaelis József író, vagy a Deutsche Bühne Ungarn és az Álomzug Társulat mûvészei, ill. Figura Ede.  

Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzat nagy örömére a Jakob Bleyer Heimatmuseum aktív közremûködése mellett 2019-ben is számíthatott a budaörsi Ifjúsági Klub, a Jókai Mór Mûvelõdési Ház, a Budaörsi Sportcsarnok, a Római Katolikus Egyházközség és természetesen a városi óvodák és iskolák odaadó segítségére és közremûködésére.

BNNÖ

Megosztás