Afgán férfi bántalmazott egy párt a Keletinél - gyorsított eljárásban elítélték

2019-01-04 | Közélet
A vádlott ittasan belekötött a buszra várakozókba, majd megrongálta a buszt; az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, közérdekû munkára ítélték.

A vád szerint a 24 éves, afgán állampolgárságú férfi 2018. december 31-én a késõ esti órákban – ittas állapotban – a VIII. kerület, Baross téren meglökte a buszmegállóban együtt várakozó férfit és nõt, majd szóváltásba keveredett velük. A vádlott a várakozók arcát egy-egy alkalommal megütötte, mire a férfi védekezõleg visszaütött. A sértettek buszra szálltak, azonban a vádlott követte és a buszon tovább szidalmazta õket. 

A busz vezetõje a jármûvel megállt a VII. kerület, Thököly úton és az agresszíven viselkedõ vádlottat a busz elhagyására szólította fel, amelynek a vádlott önként nem tett eleget, ezért a férfi sértett eltávolította a jármûrõl. Ezt követõen a vádlott több személyt meglökött, továbbá a busz szélvédõjét is megrongálta, abban több százezer forintos kár keletkezett. 

Az idõközben értesített rendõrök a vádlottat a helyszínen elfogták. 

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a terheltet garázdaság és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban – az elfogásától számított harmadik napon – bíróság elé állította. 

A vád alapján a bíróság a mai napon tartott tárgyaláson a férfit bûnösnek mondta ki a váddal egyezõen, és 180 óra közérdekû munkára ítélte. 

Az ítélet jogerõs.

Ma.hu
w

Megosztás