Afgán migráns kultúra - Embereket vertek szórakozásból az utcán

2019-01-02 | Közélet
Négy mig­ránst gya­nú­sít azzal az am­bergi rend­õr­ség, hogy több órán át jár­ták a német város ut­cá­ját, és vá­lo­ga­tás nél­kül ver­tek meg em­be­re­ket. A 17 és 19 év kö­zötti fi­a­ta­lo­kat elõ­ze­tes le­tar­tóz­ta­tásba he­lyez­ték. Szilveszterkor Budapest is kapott izelítõt ebbõl a kultúrából.

Az egész történet múlt szombaton kezdõdött a bajorországi Ambergben, amikor az esti órákban négy fiatal migráns döntött úgy, hogy mások megverésével múlatják az idõt. A két afgán, egy szír és egy iráni állampolgárságú fiatal a helyi pályaudvaron kezdett garázdálkodni. Az egyik gyanúsított elõször ok nélkül egy 13 éves fiút rúgott hasba, majd néhány méterrel arrébb egy 29 éves férfit ütött ököllel arcba. A vasútállomás elõtt ezután egy másik migráns talált be egy 17 éves lányt, akit lotyónak nevezett, majd fenyegetni kezdte. A lánnyal lévõ két 17 éves barát megpróbálta védelmébe venni õt, de a bevándorló õket is verni kezdte, mindketten a fejükön sérültek meg.

Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a pályaudvarnál lévõ aluljáró lépcsõjén ok nélkül lerúgtak a migránsok egy másik férfit.

A rendõrség tudomása szerint összesen 12 ember esett áldozatul az értelmetlen erõszaknak, többen közülük közepes sérüléseket szenvedtek. Amikor a rendõrök pár utcával arrébb lecsaptak a fiatal bevándorlókra, akkor egyikük hevesen ellenállt az eljárásnak, és sértegetni kezdte az egyenruhásokat. A város polgármestere a Facebookon kommentálta a történteket. Michael Cerny szerint az igazságszolgáltatásnak minden lehetõséget meg kell ragadnia, hogy példát statuáljon.

AFGÁN MENEKÜLT GARÁZDÁLKODOTT ERZSÉBETVÁROSBAN 

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság VII. kerületi Rendõrkapitányság eljárást indított M. M. 24 éves afgán állampolgár ellen, mert a férfi 2018. december 31-én 22 óra 30 perckor rátámadt egy párra a Keleti pályaudvarnál, akiket ököllel meg is ütött.  A két sértett egy buszra menekült fel, ahová az afgán férfi követte õket. A buszvezetõ egy Thököly úti buszmegállóban leszállásra szólította fel az agresszívan viselkedõ, ittas férfit, aki ezt követõen addig ütötte és rúgta a busz szélvédõjét, amíg az pókhálósan betört. Az afgán férfit a helyszínre érkezõ járõrök fogták el, aki azonban a rendõri intézkedésnek is ellenállt.  

A rendõrök ezt követõen elõállították a Budapesti Rendõr-fõkapitányság VII. kerületi Rendõrkapitányságra, ahol rongálás és garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Gyanúsítotti kihallgatását követõen õrizetbe vették, és elõterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.​

Megosztás