Az ellenzék most éppen az LMBTQI-jogokért küzd az EP-választásokon

2019-04-28 | Közélet
A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû, queer és interszexuális emberek jogérvényesítését és az uniós emberi jogi kötelezettségek betartását említette fontos tennivalóként az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum egy-egy politikusa egy szombati budapesti kerekasztal-beszélgetésen

A Magyar LMBT Szövetség által szervezett EP-választás és az LMBTQI emberek címû fórumon Ungár Péter LMP-s országgyûlési képviselõ a magyarországi LMBTQI-emberek életét jobbá tevõ intézkedések közül kiemelte a szivárványcsaládok elismerését és álszent álláspontnak nevezte, hogy azonos nemû párok nem nevelhetnek gyermeket. Álláspontja szerint a szexuális nevelés lehetõségének be kellene emelni a Nemzeti alaptantervbe és meg kellene könnyíteni a HIV-tesztekhez való hozzáférést, egyes HIV-gyógyszereket pedig államilag támogatottá kellene tenni.

Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja szerint az a legnagyobb probléma, hogy folyamatosan erõsödik a homofóbia, aminek az aza oka, hogy az emberek tájékozatlanok, illetve félretájékoztatják õket. Kiemelte, szeretné, ha elérnék, hogy Magyarországon is szégyen legyen homofóbnak lenni.
Kifogásolta az alaptörvény azon pontját, amely kimondja, házasság férfi és nõ között köthetõ.

Ehhez kapcsolódva a felszólalók egyetértettek abban, hogy az unió erõsebb ellenõrzõ szerepére lenne szükség, amely számon kérné az emberi jogok megsértését a tagállamokon.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
w

Megosztás