Ellenzéki és baloldali médiumok reagálása Bangóné patkányozására

2019-04-27 | Közélet
Hatalmas hullámokat vet Bangóné Borbély Ildikó  patkányozós kijelentése: péntek délutánra több ellenzéki és baloldali portál tette szóvá, hogy az egyetlen dolog, amit a szocialista politikus tehet, az a mielõbbi lemondása.

Bangónének nem ez az elsõ olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselõnek – mutatott rá a Mérce publicistája

Ahogyan arról beszámoltunk, Bangóné az ATV reggeli mûsorában lepatkányozta a Fidesz szavazóit: a mûsorvezetõ kérdésére, hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, míg az MSZP-é folyamatosan csökken, Bangóné egy pillanatban azt mondta, ez azért van, mert „sok a patkány Magyarországon”.

A merce.hu az eset kapcsán arról írt: Bangóné kijelentését „nagyon nehéz úgy érteni, hogy nem a Fidesz-szavazókat nevezi patkánynak az MSZP képviselõje, nagyon ki kell facsarni a mondanivalót, hogy legalább azt mondhassuk, csak a kormánypárt tagjait és vezetõit patkányozza le Bangóné”. „Márpedig Bangónének nem ez az elsõ olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselõnek. Az MSZP-nek lépnie kell, Bangónénak távoznia kell” – szögezi le a Mérce publicistája.

A hvg.hu szerint „Az nem egyértelmû, hogy Bangóné mire is gondolt, de a kontextus alapján nagyon úgy tûnik, hogy a kijelentés a Fidesz-szavazóira, szimpatizánsaira vonatkozott”.

Az alfahír.hu keményebben fogalmaz: „Amit most Bangóné Borbély Ildikó engedett ki a száján az ATV mûsorában, az a minõsíthetetlen kategóriába tartozik, politikailag pedig az egyik legnagyobb hiba, amit el lehet követni” – szögezi le a portál.

Az index.hu az ATV-s interjú kapcsán azt írja: „A kérdés-válasz párosból egyértelmûnek tûnik, hogy a patkányozással a Fidesz szavazóira, szimpatizánsaira gondolt Bangóné. Ha az utána következõ magyarázás szerves része a válasznak, akkor a fideszes politikusokat, aktivistákat is jelentheti”.

A nyugatifeny.hu is hasonló hangnemben nyilvánul meg, mondván: „A szövegkörnyezet alapján nehéz máshogy értelmezni az elhangzottakat, mint hogy Bangóné lényegében a Fidesz szavazóit patkányozta le”.

Nem tekint másként a történtekre a Magyar Narancs sem, amely így értelmezi az elhangzottakat: „Nehéz ezt máshogy értenünk, minthogy az MSZP politikusa élõ adásban patkányozta le a Fidesz-szavazókat”.

A 444.hu is úgy látja: „Nem tudni, Bangóné pontosan mit akart mondani, de a kontextus alapján eléggé valószínû, hogy lényegében a Fidesz szavazóit patkányozta le”.

Csak egy leheletnyit „megengedõbb” a 24.hu, amely arra is kitér, hogy Bangóné az ominózus mondat után „arról beszél, hogy hogyan építette ki a hatalom a függelmi viszonyt az országban az uniós támogatásokon keresztül, hogyan szakadtak le az ország bizonyos részei” ezért „nehéz lenne nem úgy érteni, hogy az MSZP-s parlamenti képviselõ nem (csak) a Budapestet sújtó rágcsálóproblémára gondolt, hanem a Fidesz szavazóira is”.

MH
w

Megosztás