Kampány az ittas vezetés veszélyeirõl

2019-05-08 | Közélet
Pest Megyei Rendõr-Fõkapitányság  Sajtó osztályától  érkezett az alábbi közlemény melyet ajánlunk minden autós figyelmébe. Ha tehetünk egy kiegészítõ véleményt az ittas vezetés mellé, az nem lehet más mint a mobil telefonálás vezetés közben. Errõl is érdemes lenne kampányt indítani. A Rendõrség jelen kampányban most az ittas vezetés veszélyeirõl volt szó.

A Pest megyei rendõrök az ittasan okozott balesetek megelõzése érdekében indítottak kampányt.

 „Elfogyasztasz egy- két, esetleg három pohár sört, mellé még egy feles is lecsúszik, utána nem sokkal késõbb ráeszmélsz, hogy rendkívül fontos dolgod van és kocsiba pattansz.”

Innentõl kezdve te leszel a „forgótárban a lõszer”, és csak a véletlenen múlik, kivel végzel!

A fenti, mindennaposnak számító szituációt jelenítették meg a rendõrök az ittasan okozott balesetek megelõzése érdekében Dunakeszin 2019. április 17-én, egy szimulált közlekedési baleset bemutatása útján.  

A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság Balesetmegelõzési Bizottsága a Dunakeszi Rendõrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, az Országos Mentõszolgálat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mancs a Kézben Mentõkutyás Egyesület munkatársainak közremûködésével bemutatót rendezett az ittasan okozott közlekedési balesetek megelõzése érdekében hirdetett kampány nyitányaként. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztás tekintetében a jármûvezetõk részére, ennek ellenére napi szinten intézkednek a rendõrök ittasan közlekedõ vagy ittas állapotban balesetet okozó sofõrökkel. 

A szándékosan sokkoló hatást elérni kívánó, megrendezett baleset helyszínén Dr. Ménkû Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetõje sajtótájékoztató keretében hívta fel a jármûvezetõk figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és az ittas vezetés rendkívüli mértékû kockázatára.

Megosztás