Kampánycélok önkormányzati pénzen?

2019-01-30 | Közélet
Szemét egy helyzet a címe a Budaörs Város Önkormányzata által hivatalosan kiadott és az összes postaládában megtalálható szórólapnak, melyet maga a polgármester, Wittinghoff Tamás jegyez. Érdekes, hogy erre jutott pénz Budaörs sokszor felemlegetett "szûkös költségvetésébõl". Leírják benne a budaörsi szemétszállítás utóbbi kori történetét. De azért ne higyjünk el mindent!

Az általuk kedvesen "Kukaholding"-nak titulált Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelõ Zrt. valóban késéssel kezdte el kiszámlázni a fogyasztóknak a szemétszállítási díjat – ezt azonban azért sem tudta idõben megtenni, mert a budaörsi képviselõ-testület elõterjesztése alapján egyszerûen nem adták át nekik a fogyasztók adatait. Persze az talán nem baj, hogy a budaörsiek az addigi, BTG (a budaörsi önkormányzat kft-je) által kért 2800 Ft-nak kb. a felét fizetik most … már akiktõl a teljes összeget kérik. A 70 év felettiek továbbra sem fizetnek.

Értesüléseink szerint az érdieket annak idején éppen Wittinghoff Tamás elõterjesztése alapján választotta a képviselõ-testület, az ÉTH-nak maga a polgármester az alelnöke, Kálóczi Imre alpolgármester pedig a felügyelõ bizottság tagja.

Ezért is érdekes a közhírré tett hulladekproblema@budaors.hu címû levelezési lehetõség a budaörsiek számára, hiszen

– a város két vezetõje ezek szerint közel van a tûzhöz és akár "bentrõl" tárhatná fel a ritkán elõforduló késedelmes szemétszállítás okait

– másrészt miért is nem volt eddig megfelelõ szerintük a saját budaörsi cég, a BTG panaszirodája, ahol készségesen intézkedtek bejelentés esetén…

A szelektív hulladékot (sárga tetejû kukák ill. zsákban kitett szemét) azóta rendben elszállították. Reméljük, ezután sem lesz már jelentõs fennakadás.

Megosztás