Unokázós csalók rendõrkézen

2019-07-04 | Közélet
Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság közleményét tesszük közzé, miszerint a Budaörsi Rendõrkapitányság munkatársai elfogtak két nõt és két férfit, akik csalás bûntett elkövetésével gyanúsíthatók.

A nyomozás adatai szerint V. Erika, H. Matild, B. Miklós és K. Róbert 2019. június 27-én 14 óra körül gépjármûvel megjelentek a biatorbágyi sértett lakásánál. A 37 éves H. Matild a csengetésre ajtót nyitó idõskorú sértettnek egy kórház munkatársaként mutatkozott be és azt mondta neki, hogy a lánya balesetet szenvedett és a kórházi ellátásra pénzt kért az idõs asszonytól.

A 88 éves sértett elhitte a kitalált történetet és több millió forintot adott át a csalónak, aki ezt követõen egy pénzzel teli borítékot is kivett az idõs nõ kezébõl, majd kiszaladt a házból és társaival együtt elmenekült a helyszínrõl. Az esetrõl a sértett bejelentést tett a rendõrségen.

A két jászladányi és a két érdi lakost a rendõrök 2019. június 29-én a reggeli órákban otthonukban elfogták és elõállították a Budaörsi Rendõrkapitányságra  és – õrizetbe vételük mellett – csalás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki õket. A rendõrök a gyanúsítottaknál végzett kutatás során az eltulajdonított pénz egy részét megtalálták és lefoglalták, valamint további nyomozati cselekmények során készpénzt, mûszaki cikkeket és gépjármûveket foglaltak le a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében.

Pest Megyei Rendõrkapitányság

Megosztás