A Kárpát-medence kerámiamûvészete - hézagpótló könyvsorozat

2019-03-18 | Kultúra
Foglalkozunk-e még a szép kerámiákkal? Mennyit tudunk Kárpát-medencénk õsi hagyományokat folytató, de mindig megújuló mesterségérõl? Vörösváry Ferenc, a könyvsorozat szerkesztõje lesz a vendége a Budaörsi Polgári Kaszinónak március 22-én, pénteken 18.00 órakor az Adler Kávéházban. Szeretettel várják az érdeklõdõket!

A Budaörsi Polgári Kaszinó és a budaörsi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja nevében szeretettel hívunk és várunk, családotokkal és barátaitokkal együtt a Budaörsi Polgári Kaszinó ez évi negyedik  rendezvényére, amelyre 2019. március 22-én, pénteken, 18.00 órakor az Adler kávéházban kerül sor.

A rendezvény meghívott elõadója : VÖRÖSVÁRY FERENC,  "a Kárpát-medence kerámiamûvészete" címû , 6 kötetes könyvsorozat kutatásvezetõje és fõszerkesztõje, a képi anyag összegyûjtõje.

Vetített képes elõadásában az elõadó Erdély, az Alföld, a Dunántúl, a Felföld és a Felsõ-Tisza-Vidék, Holics, Tata és Buda, valamint a habánok kerámiamûvészetét ismerteti és mutatja be.

Áder János köztársasági elnök a könyveket az alábbiakban méltatta:

"A Kárpát-medence kerámiamûvészetét bemutató, hézagpótló könyvsorozatot veheti most kézbe az olvasó. Az igényes kötetek átfogó képet adnak a régió õsi hagyományokat folytató, szüntelenül megújuló mesterségérõl.

Megismerhetjük a kerámiamûvészet történetét, mûhelyeit, és olyan remekmûveket bemutató képek százait láthatjuk, hogy csak ámulni tudunk ezen a gazdagságon… Köszönet érte a régi mestereknek és örökségük mai oltalmazóinak!"

Kedves Barátaink!

Az elõadást várhatóan nagy érdeklõdés mellett tartjuk meg. Ezért a szokásos módon, elõzetes helyigényeiteket bejelenthetitek:
drliptak.andras@t-online.hu
fejeregyhazis@gmail.com

A helyigényeket visszaigazoljuk és a helyeket biztosítjuk.
Mindenkit szeretettel várunk, március 22-én,pénteken,18.00 órakor az ADLER-ben
                Dr Lipták András és Dr Fejéregyházi Sándor szervezõk

Megosztás