Vacsora kettesben

2019-05-09 | Kultúra
Sokan voltunk kiváncsiak a Budaörsi Latinovits Színház új produkciójára, a május 17-én bemutatandó Vacsora öt személyre c. darab nyílt próbájára. Két jelenetet láttunk Páder Petrával és Lengyel Benjáminnal, Böröndi Bence elsõ budaörsi rendezéseként. A PostART-on játsszák majd a darabot.

Mindig izgalmas bepillantani a mûhelymunkába, abba, hogyan alakul ki egy elõadás, milyen megoldásokat, sõt szavakat próbálgatnak a színészek és a rendezõ, hogy az a legtalálóbb, a mondanivalót legjobban kifejezõ, leghatásosabb legyen.

A rendezõ, Böröndi Bence sokat segített nekünk, nézõknek. Elmondta a jeleneteket megelõzõ és azt követõ szituációkat, utasította a színészeket, kereste a jobb megoldásokat. Talán mindannyiunkban lakozik egy rendezõ? Hiszen a nézõtér soraiból is jöttek spontán ötletek, szójavaslatok – nagy derültséget keltve…

Persze a végkifejletrõl, a meglepetésrõl semmit sem tudtunk meg – és ez így helyes. Jócskán felkeltette érdeklõdésünket a próba, amit az is tanúsít, hogy jelen pillanatban már nem kapható jegy sem a fõpróbára, sem a premierre. Sebaj, lesznek még következõ elõadások: május 18, május 24, június 6-án.

Én már nagyon várom, hogy kiderüljön, mit is tálalnak fel az ötszemélyes vacsorán – mi is történik a fiatal párral, a szülõkkel és a "meglepetés-vendéggel" azon az estén!

SzK

Megosztás