A NÕ - tabuk nélkül

2019-03-09 | Magazin
Egy mai Nõ ma szinte mindenre képes, ráadásul egyedül, a férfi léte, jelenléte, közremûködése és segítsége nélkül is. Azonban a lelkét elvarázsolni, és a szívét - azon a semmihez nem fogható módon- megdobbantani csak a Férfi tudja. 

A Férfi, aki ha kell, kiáll mellette, aki szükség esetén gondoskodik róla, aki mindig felelõsséget vállal, aki nemcsak Nõnap alkalmából visz virágot, nemcsak a kampányidõszakban kedveskedik és bókol, és legfõképpen nemcsak a szavak szintjén kötelezõdik el mellette. Aki Nõként bánik vele, Gyerekként isteníti õt, Emberként érez iránta, és Férfiként viselkedik vele.

Ha mindezt egótól vezérelve teszi, akkor a célja egyszerû és kiszámítható: a Nõ gyengébb és törékenyebb fizikai voltát akarja kihangsúlyozni, elnyomást akar gyakorolni rajta és uralkodni akar felette. Kényszeresen és mindenáron, mert azt gondolja, hogy ettõl férfi a férfi.

Azonban ha a szeretet vezérli, akkor azért teszi, hogy hálát adjon. Alázatot az alázatért, megbecsülést a bizalomért, bizalmat a megbecsülésért, és mindenek elõtt tiszteletet. Az élvezet mindig valami külsõ dologból származik, míg az öröm a belülrõl fakad, de amikor ezt együtt és kölcsönösen élik meg, az a teljesség. E teljesség megélésére csak egy lelkileg érett Nõ és Férfi képes, akik megtanulták lecsendesíteni az egójukat, mert a szeretet ugyan sokféleképpen meg tud nyilvánulni, de leginkább a csöndben szólal meg. Az õ anyanyelve ugyanis a hangtalan nyelv.

Pilát G.
w

Megosztás