A polgármester, aki traktorral érkezett

2019-05-21 | Magazin
A két héttel ezelõtt lezajlott 30 éves jubileumi ünnepségre Herbert Sickinger, volt bretzfeldi polgármester négy társával traktorral jött Budaörsre. A 60 évnél öregebb jármûveket a rendezvény idején a Budaörsi Rendõrkapitányság udvarában õrizték. A traktorosok 19-én, a bretzfeldi búcsúzón is megjelentek.

Sickinger úr elmesélte,hogy az ötlet egy maroknyi traktorvezetõ találkozóján jött létre, miután Günther Wieland több mint tíz évvel ezelõtt arról álmodozott, hogy egyszer eljön Bretzfeldtõl Budaörsig egy lovas kocsival. De egy szörnyû baleset tönkretette az álmát. Az ötlet végül most traktorral valósult meg.

A bátor vállalkozók hét napot töltöttek a Budaörs felé vezetõ utakon és nyolc nap kellett a visszaúthoz. Herbert Sickinger Assenheimer Péter, Günther Banzhaf, Herbert Fromm vezették a jó állapotban tartott traktormatuzsálemeket és a Hartmut Müller kísérte õket egy szerviz kocsival.

A legnagyobb problémát a szél, a hideg és az esõ jelentette. Sem a traktorokkal, sem azok éltes jármûvezetõivel nem volt jelentõs gond.

120-150 km megtétele után a szállodákban éjszakáztak.

-Az utazás jó móka volt és örök életünkre emlékezetes marad. –számolt be Sickinger úr a nem mindennapi kalandról. – Az út során mindenütt barátságosan és lelkesen üdvözöltek és fényképeztek bennünket. Még a buszvezetõk is megálltak, hogy lefotózzanak. Szeretnénk köszönetet mondani Budaörs városának a nagyszerû támogatásért és a rendõrségnek a traktorok elhelyezéséért.

A legfontosabb dolog, hogy mindannyian egészségesek vagyunk, és boldogan érkeztünk haza Bretzfeldbe.

Szép volt, fiúk!

s.k.
fotó: Veiland

Megosztás