Budaörsiek a legszebb konyhakertek versenyében

2019-07-02 | Magazin
Mint már beszámoltunk, a budaörsi kertbarátok aktívan részt vesznek a  „Magyarország legszebb konyhakertjei” versenyben.  Az idén is indultak pályázók. Errõl kérdeztem Baráthné Bátai Beatrix elnök asszonyt.

Mióta vesz részt a Budaörsi Kertészek és Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre a Magyarország legszebb konyhakertjei mozgalomban?

A 2017-ben neveztünk be elõször a "Legszebb konyhakertek" versenyébe és mindjárt két országos díjat is elhoztunk. Mégpedig  Nagy Sándor Lászlóné Ági hagyományos konyhakertjével és Szaplonczay Polgár Marianne a legmodernebb magas ágyáson nevelt konyhakertjével. Majd 2018-ban Lechner Judit bio-kertjével nyert Országos Díjat.

Ebben az évben is volt jelentkezõ városunkból?

Idén ismét jelentkeztünk megmérettetni szép konyhakertjeinket, melyben a tájfajta növények, továbbá fûszer-és gyógynövények jelenléte elõnyt és plusz értékelést kapnak. A benevezettjeink –köztük egy óvoda – mindegyike sok gyógy- és fûszernövénnyel és tájfajta budaörsi õszibarack fával rendelkezik.

Mint Kovács Szilvia ötletgazda a szakmai napon elmondta, ezernél is több koordinátor és zsûrizõ vesz részt ebben a mozgalomban, így Baráthné Bátai Beatrix is. Az õ munkájuk nélkülözhetetlen, ezért nagy köszönetet érdemelnek.

s.k..

Megosztás