Farsangi bál a Szent Benedek Iskolában - elmaradt!

2019-02-12 | Magazin
Gyakran  rendeznek a februári farsang idején jótékonysági bálokat,  amelyek bevételét valamilyen jó ügy megvalósítására fordítják. Idén a budaörsi Szent Benedek Iskola Alapítványa javára a Tegyünk Együtt Városunkért Egyesület szervez farsangi bált február 16-án, szombaton 19.00 órától -  mûsorral, vacsorával és élõ zenével.

Czuczor Gergely iskolaigazgatót kérdeztük, hogy a bál bevételét mire szeretnék fordítani?

– Egy okos tábla megvásárlásában reménykedünk . A rávaló  java már megvan, de még nem elég a pénz. Egy ilyen tábla ugyanis nagyon sokba kerül. Iskolánk már régóta erre gyûjt, és egy jól sikerült bál bevétele nagyot lendíthetne rajtunk, talán ki tudnánk kerekíteni az eddig félretett összeget a szükséges egy millióra. Hát ezért született a nagy elhatározás, és ezért állt mellénk a TEVA, a bál fõ szervezõje.

Az iskolánk tanáraival és az alapítvány tagjaival együtt azt reméljük, hogy a belépõ-, vagy támogató jegyet vásárló budaörsieknek  és más minket támogató jó embereknek a segítségével hamarosan egy „mindentudó” táblával gyarapodhat iskolánk. Ezek az interaktív prezentációs táblák valóban méregdrágák, egy iskola költségvetésébõl ilyesmire nem futja. Pedig kiváló segítõi tanároknak, diákoknak egyaránt: sokkal inkább bevonják a diákokat a tanulásba, a közös gondolkodásba, és a különbözõ korosztályok számára alakíthatón alkalmazhatók.

A bál helyszíne az ideiglenesen bálteremmé átalakított iskola. Este hét órakor kezdõdik a ceremónia ( az asztalok már 6 órától elfoglalhatók). A mûsort Szalóczy Pál, a szép zengésû hangjáról jól ismert egykori rádióbemondó vezeti, aki elsõként Lakatos Tibor okleveles pálinkafõzõ mestert fogja bemutatni a vendégeknek. Tehát pálinkakóstolóval indul az este, majd Bese Gergõ atya tart rövid elõadást a farsang egyházi vonatkozásairól. A vacsorához Erdõdi Zoltán pincészetének legjobb borait szolgálják fel és az elõételbõl, fõételbõl és a desszertbõl álló vacsora elfogyasztása közben a  DeciBand zenekar szórakoztatja „aláfestõ zenével” az asztalnál ülõ vendégeket.

Mire mindenki elfogyasztja a várhatóan finom vacsorát, máris felpöröghet a hangulat – kezdõdhet a tánc, amihez a zenekar és az énekesek végkimerülésig szolgáltatják a talp alá valót (ami ez alkalommal hajnali két órát jelent…).

Belépõjegyeket az iskola titkárságán lehet vásárolni (Budaörs, Esze Tamás utca 3.) Az iskola telefonszáma: 23-788867. A báli belépõjegy ára 6.500 forint/fõ, támogató jegyeket 1.000 forintért lehet vásárolni.

Megosztás