Kecskegidák születtek a Budakeszi Vadasparkban

2019-02-08 | Magazin
Mozgalmas az élet a Budakeszi Vadaspark parasztudvarában, ugyanis a racka juhok után a kecskenyáj is új jövevényekkel gazdagodott. A puha gidák napokkal ezelõtt jöttek napvilágra, de már vígan viháncolnak a kifutón. A kicsinyek a változékony idõ ellenére kicsattanó egészségnek örvendenek, és alig várják, hogy a tavasz folyamán elköltözhessenek egy tágasabb kifutóba.

A Budakeszi Vadaspark látogatói egyelõre a Pici Tanya névre keresztelt parasztudvarban találkozhatnak a kis gidákkal. A jó idõ beköszöntével azonban õk is elköltöznek az új, környezetgazdagítási szempontok figyelembevételével kialakított tágas parasztudvarra,a vadaspark hazai nagyvadjait bemutató területre.

A látogatás alatt senki se lepõdjön meg, ha az újszülötteket furcsa, kitekert pózokban, vagy épp breaktáncosokat megszégyenítõ pörgések közben látja, ugyanis a kecskéknem csak kivételes egyensúlyérzékkel rendelkezõ állatok, hanem elképesztõ a mozgáskoordinációjuk is. Ügyességüket mi sem bizonyítja jobban, mint a vadasparkban megrendezett kecske bemutatók, amelyeken trénerek segítségével mutatják be bravúros képességeiket.

budakeszivadaspark.hu

Megosztás