Kerékbilincs helyett elszállítás

2019-01-16 | Magazin
Szinte teljesen felhagyott a kerékbilincseléssel Budapesten a Fõvárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI). 2018-ban mindössze 84 alkalommal szereltek fel kerékbilincset szabálytalanul parkoló autókra, szemben a 2017-es 2979 alkalommal – derül ki a Vezess által kikért adatokból. 

A váltás eredménye a másik oldalon is tisztán látszik, 2018-ban 2680 alkalommal szállítottak el szabálytalanul várakozó jármûvet a 2017-es 2381 alkalommal szemben. Nem olyan látványos a változás, mint a kerékbilincselések számának csökkenésénél, de itt év közben vett lendületet a FÖRI.A Vezess információi szerint az eddigi két lopós autó mellé tavaly vásároltak egy harmadikat is.

A jármûelszállítási tevékenység egyfajta paradigmaváltás eredményeként is hangsúlyosabb szerepet kapott az elmúlt években.

"Arra törekszünk, hogy a szabálytalanul várakozó jármûvek elszállításával a kialakult problémát – azaz a forgalmi zavart kiváltó állapotot – mielõbb megszüntessük, és ne konzerváljuk. Ennek a megközelítésnek a közvetlen és egyértelmû következménye, hogy a FÖRI kerékbilincselési tevékenysége lényegében minimálisra csökkent” – írta a FÖRI.

Megosztás