Ki érti ezt? Gyilkosság törvényesen?

2019-01-31 | Magazin
Nemcsak a megszületendõ gyermekek megölését, de az anya életének veszélyeztetését is jelenti az új törvény: Míg eddig csak “megfelelõ engedéllyel rendelkezõ orvos” végezhetett abortuszt New York államban, az új jogszabály orvosi végzettséggel nem rendelkezõ egészségügyi szakemberek számára is engedélyezi, hogy abortuszt végezzenek.

Hatályon kívül helyezve: “Egy személy bûnös az abortáló cikkek kiadásában, amikor bármilyen mûszert, cikket, gyógyszert, drogot vagy anyagot gyárt, értékesít vagy szállít azzal a szándékkal, hogy azokat egy nõ jogellenes mûvi vetélésének elõidézésére használják.” Szintén hatályon kívül helyezték a büntetõjogi törvény azon pontjait, amelyek másod- és elsõrendû gyilkosságnak minõsítik a várandós nõ halálának az okozását egy illegális abortusz során.

Ironikus ezt annak fényében olvasni, hogy a radikális feministák világszerte ünneplik ezt a “nõk biztonságáért hozott” törvényt, mely szerintük “biztonságos” abortuszt biztosít a számukra.

Az új törvény továbbá hatályon kívül helyezte a közegészségügyi törvény egyetlen olyan pontját, amely arra az esetre szólt, ha az abortusz “nem sikerül”, és élve születik meg a gyermek. A jogszabály garantálta az orvosi ellátáshoz való hozzáférést a késõi abortusz procedúrák következtében élve születõ kisbabák számára.

Hatályon kívül helyezve: “Amikor abortuszt végeznek a várandósság 20. hetét követõen, jelen kell lennie egy másik orvosnak is az abortuszt végzõ orvoson kívül, hogy átvegye az irányítást, és azonnali orvosi ellátást biztosítson minden olyan élveszületéskor, amelyet az abortusz idéz elõ. (…) Az ilyen gyermeknek azonnali jogi védelmet kell biztosítani New York állam törvényei szerint.”

Összefoglalva, a New York állam kormányzója által a január 22-én aláírt úgynevezett “reproduktív egészségügyi törvény” amellett, hogy radikálisan kiterjesztette az abortuszok végzésének a körét, megszüntette a nõk abortuszra való kényszerítésétõl való védelmét, és a várandós nõk kiemelt védelmét az erõszakkal és életük kioltásával szemben. Az együttérzést pedig, amit a méhen belüli gyermekek már régóta elvesztettek, most elvették a megszületett, de eredetileg abortálni kívánt gyermekektõl is…

A World Trade Centert kivilágították rózsaszínre, New York ünnepelt: az új jogszabály csaknem minden esetben kinyitotta az ajtót a születésig végezhetõ abortuszok elõtt. Mostantól olyan gyermekeket is abortálhatnak, akik már életben maradnának, ha koraszüléssel jönnének világra. Hatályon kívül helyezték a büntetõjogi törvény minden abortusszal kapcsolatos büntetési tételét, továbbá azt az alapelvet is eltörölték, mely szerint ha egy gyermek az abortusz eljárás során mégis élve jön a világra, az orvosoknak mindent meg kell tenni, hogy megmentsék az életét.

(Teljes cikk: keletfiataljai.eu/fake-news-reszletek-a-new-york-i-abortusztorvenyrol)

Megosztás