Kockakõvel ütötték agyon a budapesti állatkert görög teknõsét - fotók az elkövetõrõl

2019-06-14 | Magazin
Szerda délután egy ismeretlen elkövetõ kockakõvel ütötte agyon a Fõvárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknõsét. Az állatot a gondozók a zárás elõtti állományszemle idején találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, ezért el kellett altatni.

Az állatkert azt írja közleményében, az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belsõ szervei is súlyosan sérültek. Az eset pontos körülményeinek tisztázása érdekében csütörtök délelõtt megnézték a térfigyelõ kamerák felvételeit, amelyen az elkövetõ és a vele együtt lévõ személy is jól látható. A felvételek alapján feltételezhetõen az történhetett, hogy az elkövetõ a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka a teknõsöknél ilyen esetben. Ezután az elkövetõ keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.
A Fõvárosi Állat- és Növénykert az ügyben ismeretlen elkövetõ ellent tett feljelentést a XIV. kerületi rendõrkapitányságnál természetkárosítás bûntettének alapos gyanúja miatt, és a térfigyelõ kamerák felvételeit is átadták a nyomozóknak, illetve csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak a teknõsök kifutójánál. Az állatkert a térfigyelõ kamerák által felvett képek közzétételének lehetõségét, amelyen maga a cselekmény, illetve az elkövetõ is jól látható, jelenleg vizsgálja.
Az ilyen védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás bûntette valósulhat meg, amely három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

(Index)
w

Friss hír

A rendõrök keresik azt a nõt, aki a Fõvárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknõst.
 
A Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIV. kerületi Rendõrkapitánysága 01140/1778/2019. bûnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 20-25 év körüli nõ 2019. június 13-án 17 óra 40 perc körül Budapest XIV. kerületében, a Fõvárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretû kockakövet egy görög teknõsre. Az ütéstõl a teknõsnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy az állatot el kellett altatni.
A feltételezett elkövetõrõl az állatkert biztonsági kamerája felvételt készített.
 
A nõ 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bûncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színû kantáros nadrágot és sportcipõt viselt.  
A Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIV. kerületi Rendõrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható nõt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bûncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megõrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Police.hu

Megosztás