Közeledik március 8-a

2019-03-03 | Magazin
A nemzetközi nõnap tiszteletére Budaörsön is találunk szép, érdekes programokat - elsõsorban hölgyeknek, de nem csak nekik!  Szép tavaszi napokat, megbecsülést, sok szeretetet kívánunk és nem csak a hétvégén!

A Budaörsi Nõ
Budaörsi Városháza

Ötödik éve hívja fel a figyelmet Nõnap alkalmából 10-10 hölgyre a Budaörsi NÕ címû kiállítás a Városházán. A 2019-es kiállítás megnyitója március 8-án 18 órakor lesz, ekkor derül ki, hogy idén ki a 10 kiválasztott hölgy, akik értünk, budaörsiekért dolgoznak és életük, munkásságuk példaértékû.   

Lakótelepi Közösségi Ház – Hang-oldás
Lévai utca 34, 2019. március 8., péntek, 16:30–17:30

Nõnap alkalmából minden nõ vendégnek ingyenes részvétel a csoportos hang-oldáson….

A hang-oldás egy órás idõtartamú, hogy minél könnyebben átadd magad a hangok harmonizáló rezgésének javasoljuk, hogy kényelmes öltözetben gyere és igényed szerint hozz magaddal takarót és kispárnát. Matracok vannak a helyszínen. A tapasztalat azt mutatja, hogy fekvõ pozícióban lehet a legjobban ellazulni.

A hangtálak, szélcsengõk, chakrafon, koshi, tingshák, fuvola, óceándob, esõbot, madárfütty, kalimba hangjai egy óra alatt segítenek kikapcsolni téged a rohanó világból, elrepítenek képzeleted mesés útjain, közben a rezgések átjárják lényed minden részét, mely harmonizál, tisztít, old és segít visszaállítani az egyensúlyt.

Kamaraerdei közösségi ház
2019. március 8. péntek 17:00 – 20:00
Nõnapi élményfestés

Gyere és alkosd meg a Kamaraerdei Közösségi Házban saját magad által készített képet, hogy otthonodban elmélkedhess milyen csodákat rejt még magában ez a festmény.
Próbáld ki az szivacsos, késes technikát!

A festés során bepillantást nyerhetsz az arany színek világába is, mely fényjátékával garantáltam ragyogást visz majd a Te életedbe is. Részvételi díj: 5500 Ft
A részvétel regisztrációhoz kötött:
kamaraerdeikozossegihaz@gmail.com
Helyszín: Budaörs Kismartoni u. 45.

Nõnapi dedikálás és virágosztás
péntek, 16:00 a Fantazmagória könyvesboltban (Szabadság út  61.)
Nagyné Németh Adrienn – Magabiztosan azt hiszem címû könyvének dedikálása
A boltba látogató hölgyeknek egész nap a Budaörsi Gazdapiac és a Gazdakör jóvoltából virágmeglepetéssel készülnek.
 16.00-kor az írónõ elõadása, illetve felolvasó délután veszi kezdetét eddig megjelent mûveibõl.

JMMH (Jókai Mór Mûvelõdési Ház)
2019. március 8. 19 óra
Filmklub: FRIDA

Frida Kahlo (Salma Hayek) felkavaró szépségû mexikói festõmûvésznõ élete filmért kiáltott… 1922, Mexikóváros: Frida élvezi diákéveit és az egyre inkább rajongó férfiakat. Barátja, Alejandro (Diego Luna) sok érdekes embernek mutatja be, többek között Diego Rivera (Alfred Molina) festõnek. A felhõtlen idõknek egy szörnyû buszbaleset vet véget. Frida hosszú idõre ágyba kényszerül. Barátja elhagyja, csak szülei tartják benne a lelket. Édesapja festõkészlettel ajándékozza meg és Frida elkezd alkotni.

A lábadozás után újra felkeresi Diego Riverát és megmutatja neki festményeit. Diegót lenyûgözi a lány vad tehetsége. Összeházasodnak és a kor legirigyeltebb és legünnepeltebb párjaként élnek a szabados erkölcsû mûvészvilágban. Mindketten elkötelezett kommunisták, vendégül látják a számûzött szovjet Trockij-t (Geoffrey Rush) és feleségét (Margarita Sanz), de Fridának emellett még egy igazi kapitalista, Nelson Rockefeller (Edward Norton) is udvarol.  

Megosztás