Magyarpolányi Passió 2019

2019-06-10 | Magazin
Magyarpolányban a passiójátszás hagyománya a 90-es évek elejére nyúlik vissza. A passiótörténet szereplõi Magyarpolány lakosai, a faluközösség tagjai. A Passiójátékok messzire vitték Magyarpolány hírét, az ország minden területérõl és külföldrõl is érkeznek nézõk a Veszprém megyében található Európa Nostra-díjas településre. 

A falu lakosai példaértékû közösségi összefogással, profikat meghazudtoló színészi játékkal, kosztümökben, zenekari és kórus kísérettel adják elõ a bibliai történetet.

Az Europassió szövetségbe is felvett elõadássorozat különlegessége, hogy szereplõi – Jézust megformázó színészt (az idei évben Dávid Rolandot) leszámítva – a falu családjai. A teremtéstõl induló bibliai történet élményszerû megformálásában nagy szerepet játszanak Húros Annamária 18. századot idézõ látványos jelmezei, az ördög és busó maszkok is.

A új rendezésû darab forrásanyagaként a szövegírók a XVII. századi passiójátékokat, a csíksomlyói misztériumokat, valamint a Károli Gáspár fordításában készült Bibliát használták.

Az elõadás fõ vonulatát adják, valamint színesítik az élõzenés dalok.

A 2019-es elõadás a Magyarpolányi Egyházközség támogatásával, Magyarpolány Község Önkormányzata szervezésében kerül megrendezésre.

Idén is vár a több mint negyed évszázados múltú Magyarpolányi Passió!

A Passió játék hagyománya mellett izgalmas kísérõprogramok várják az érdeklõdõket június második és harmadik hétvégéjén.

  •  A darab rendezõje: Pataki András, a soproni Petõfi Színház igazgatója.
  •  Szövegírók: Katona Imre, Németh Ervin és Pataki András
  •  Zeneszerzõ: Szarka Gyula Kossuth-díjas énekes, gitáros, zeneszerzõ, a Ghymes együttes alapító tagja
  •  Díszlet és jelmeztervezõ: Húros Annamária, a színházi élet kiemelkedõ alakja
  •  Jézus szerepében: Dávid Roland

Elõadások idõpontjai:

  •  2019. június 7., 8., 9., 14., 15.      21 óra
  •  Helyszín:  Magyarpolányi kálváriadomb

Az elõadások 21 órakor kezdõdnek.

forrás:programturizmus.hu
w

Megosztás