Ötödször is Budaörsi NÕ

2019-03-13 | Magazin
Ötödik alkalommal rendezte meg Májer Emese a Budaörsi Nõ programot, fotókiállítással egybekötve, a Városházán. Ebben az évben is titok övezte a kiválasztott hölgyek személyét. 8-án aztán minden kiderült a sok meglepetést tartogató estén.

Mindenki csodálta Emese szervezõkészségét. Mint egy karmester, kiosztotta a feladatokat, mindenre odafigyelt, átlátta a rengeteg tennivalót, aztán a kezdésre minden a helyére került.

A vendégeket pezsgõvel várták az ajtóban, az elõtérben kellemes, halk zene szólt A paravánokon látható volt a 10 hölgy fotója és rövid életrajzi leírása.

Kezdéskor a Lélekzuhany Gospel Kórus két dallal köszöntötte a megjelenteket, Havasi Tibor vezényletével és közremûködésével.

Wittinghoff Tamás beszédében elsõsorban Májer Emesének mondott köszönetet, majd valamennyi segítõjének, és gratulált a tíz kiválasztottnak.

„A budaörsi nõk nem várnak a csodára, hanem megteremtik azt –fogalmazta meg Májer Emese és hozzátette, hogy jövõre a Budaörsi Férfi program indul. Ezzel nagy sikert ért el a hallgatóság körében.

Herendi Gábor ceremóniamester sorolta a díjazott hölgyek nevét és érdemeit. Miután sok rokon, barát, ismerõs eljött erre a jeles alaklomra, hogy részesedjen az örömükben, minden név után tapsvihar és önfeledt örömujjongás tört ki.

A 2019-es évben a tíz Budaörsi Nõ:

Harangozó Boglárka – táncmûvész. Három éves kora óta táncol akrobatikus rock and rollt, négy éves kora óta versenyez is. Sportágában magyar bajnok, junior világbajnok, EB bronzérmes, világkupa ezüstérmes, serdülõ világranglista harmadik, felnõtt páros kategóriában Magyar Bajnok, a Magyar Köztársaság Kupa nyertese, nemzetközi bajnokságon elsõ helyezett, felnõtt formációs kategóriában többszörös Magyar Bajnok, nemzetközi bajnok, világbajnok.

 Bóvári Éva – óvodapedagógus, edzõ. Jelenleg akrobatikus Rock & Roll sporttánc edzõként dolgozik több budaörsi óvodában, illetve törökbálinti iskolában. 1999 óta segíti az utánpótlás nevelést a táncsportban. 2003-ban alakította meg a Musztáng Sport Egyesületet vezetõedzõkkel és néhány élversenyzõ lelkes szüleivel. Kezdetektõl az egyesület elnökhelyettese, szakosztályvezetõje.

 Csordásné Bodnár Anikó – pedagógus. Diákjait évrõl-évre számos versenyben, nyelvvizsgán segíti, eredményesen.  A német nyelv iránti elhivatottságát a családi gyökerekbõl merítette, így nem csoda, hogy Budaörsre költözve rövid idõn belül kapcsolatot talált a helyi német nemzetiség hagyományait ápoló közösségekkel. 1991-2011-ig segítette a Német Nemzetiségi Önkormányzat munkáját, kezdetben bizottsági tagként, majd képviselõként. 1995-ben alapító tagja volt a Budaörs Néptáncegyüttesnek, melynek azóta is mûvészeti titkára.

 Juhászné Tóth Anna – zenetörténész. Jelenleg a Müpa munkatársaként az intézmény marketinges kiadványainak szakmai tartalmáért felel. Tagja a Semmelweis Kamarazenekarnak és a Budapesti Vándor Kórusnak. 2013 óta tagja és elnöke is a VIVART Budaörs Zenemûvész Egyesületnek. 1995-tõl a budaörsi Huszár Kata Alapítvány elnöke. Az alapítvány a gyógyíthatatlan Rett szindrómával született Huszár Kata gyógykezelésének támogatására és életkörülményeinek javítására jött létre

 Németh Magdolna – „LYRA” Dalkör  Budaörsi Német Hagyományõrzõ Egyesület elnöke. A Budaörsi Katolikus Egyház kórusának a mai Werner Alajos kórusnak, közel 50 éve aktív tagja. Az 1989-ben megalakult Budaörs-Bretzfeld Baráti Társaság tagja.  A Budaörsi Passió újraéledése óta minden alkalommal vállal szerepet a mûsorban. Gyermekkora óta kiveszi a részét az Úrnapi virágszõnyeg készítésében. A budaörsi német nemzetiséget az önkormányzatban is képviseli, hiszen 2014 óta folyamatosan megválasztott  tagja a Német Kisebbségi Önkormányzatnak.

 Ritter Mariann – Rendszeresen gyûjtenek és adományoznak családjával játékokat és ruhákat, melyek a Budaörsi Védõnõi Szolgálat munkatársai segítségével szétosztásra kerülnek a rászoruló budaörsi családok között. Vállalkozásuk évek óta segíti, támogatja munkájával a Budaörsi Rendõrkapitányságot és a Budaörsi Mentõszolgálatot. Támogatják, és tevékenyen részt vesznek a Budaörsi Félmaraton futóverseny lebonyolításában. Férjével minden évben karácsonykor jótékony célra fordítják azt az összeget, amibõl egymásnak ajándékot vennének. Ezen túlmenõen év közben is sokszor jótékonykodnak.

 Ványi Ágnes – logopédus, tankönyvszerzõ, módszeralkotó. A Herman Ottó Általános Iskolában, mint intézményi logopédus kezdte meg munkáját. Szaktanácsadóként, szakértõként nem csak a budaörsi, hanem a Pest megyei logopédusok munkáját is segíti.2005-tõl mint a Budaörsi Logopédiai Intézet vezetõje építette tovább a budaörsi logopédiai ellátást. A Budaörsi Kistérség megalakuláskor, sok küzdelem árán olyan településeket sikerül bevonni az ellátásba, ahol korábban a logopédia nem volt elérhetõ. 2012-ben a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetségének fõtitkárává választják. Megalkotta az élménypedagógiai módszereken alapuló Mesezene módszert, amely paradigmaváltás az olvasás-írás elõkészítésében és megtanításában.

 Varga Erika – karvezetõ, ének-zene tanár. Hét gyermek édesanyja. Részt vett a Mindszenty József  Római Katolikus Általános Iskola iskolaszervezõ bizottságában. A Leopold Mozart Zeneiskola alapítványának hosszú évekig volt kuratóriumi elnöke.  A Budaörsi Plébánia keretén belül társaival mintegy 20 éve asszonykört hoztak létre, bálokat szerveztek, az Egyházközségi Képviselõ Testületben dolgoztak. Nõi lelki napokat szervezett éveken át. A Családakadémia Egyesület keretében több éven át elõadás-sorozatot szervezett házaspárok részére. A Párkapocs Egyesület létrehozásában és munkájában vesz részt férjével együtt, hiszen szívügyük a házasságra való jó felkészítés. Aktívan részt vesz a Karitasz Egyesület Budaörs munkájában.

 Karikó Éva – újságíró, könyvkiadói szerkesztõ, kiadványszerkesztõ, és személyközpontú mentálhigiénés segítõ szakember, a Budaörsi Párkapocs Egyesület vezetõségi tagja, a Szerelmi 7próba egyik fõszervezõje.

 Csányi Anna – mentortanár: Városszerte elismert pedagógus, városi tanulmányi verseny szervezésével elismerést vívott ki pedagógustársaitól és a város vezetésétõl egyaránt. Anna a kollégák szakmai és pedagógiai munkájának összehangolásában és szakmai igényességének kialakításában és fejlesztésében nagy szerepet vállal. Nagyfokú szakmai elkötelezettségét és lelkesedését folyamatosan kivetíti közvetlen környezetére és munkatársaira is. Német nemzetiségi származásúként fontos számára a hagyományaik ápolása, így tanítványaival statisztaként idõrõl idõre részt vesznek a Budaörsi Passió elõadásokon tanítványaival együtt. A Budaörsi Nõ csapatába való bekerülését nagymamája emlékének ajánlotta.

Valamennyi hölgynek a segítõk ajándékcsomagot nyújtottak át, és egy közös fotó készült a polgármester úrral.

Meglepetés volt a közönség számára a régi díjazottakból erre az alkalomra alakult kórus, akiket Novák Anikó készített fel. Nagyon szép elõadással, remek szerzeménnyel járultak hozzá az est sikeréhez.

Vidám, megható és felemelõ élményekkel telt a közel két órás esemény. Köszönet illet minden közremûködõt.

A Budaörsi NÕ fotókiállítás minden évben egy jótékonysági árveréssel zárul és ez 2019-ben sincs másként. Idén 10 budaörsi tájképre és 10 képzõmûvészeti alkotásra lehet majd licitálni, a befolyt összeget a Lélekzuhany Gospel Kórusnak ajánlották fel. A felajánlók: Tóth József Füles – a magyar reklámfotózás legendája, Gulyás Boglárka – képzõmûvész, Bodnár Gábor – hangszerkészítõ, Ráthonyi Kinga – vizuális mûvész, Neil Wolstenholme vizuális mûvész, Györfi András – festõmûvész, Nagy Gyöngyi – népi iparmûvész, Kadosa Kiss József – képzõmûvész, Kádár Gabriella – szobrász, keramikus, Somogyi Ferenc – szobrász

Március 9 és április 5 között lehet licitálni a Budaörsi NÕ közösségi oldalán, de a jelenlévõk között kiosztott kiadványokban is megtalálják a pontos információkat vagy ezen a telefonszámon: +36 70 285 5287.

s.k.
Fotó:Budaörsi NÕ

Megosztás