Ragadozó madarakkal indul az év a Budakeszi Vadasparkban

2019-01-10 | Magazin
Hogyan vadásznak a baglyok a sötétben? Mitõl különleges a pusztai sas? Mit eszik a macskabagoly? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Budakeszi Vadaspark látogatói január 12-én, szombaton. 

A hagyományosan minden év január elején megrendezett Ragadozók napját ugyanis idén a hazánkban õshonos ragadozó madaraknak szentelik, aminek keretein belül az érdeklõdõk szakvezetések, interaktív elõadások, valamint filmvetítés során ismerkedhetnek meg a vadasparkban lakó madárfajokkal.
 
A Ragadozók napján a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közös programsorozaton a látogatók szakvezetéseken, filmvetítéseken és látványetetéseken vehetnek majd részt, ahol a ragadozó madarak védelmérõl és az ökoszisztémában betöltött kiemelkedõ szerepükrõl tanulhatnak. A programcsokrot látványetetések és Állatijó Bemutatók is tarkítják, ahol a kisebbek is játékos módon ismerhetik meg a levegõ urait.

A Ragadozók napja részletes programja:

10.00-15.00 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület filmvetítése és roll-up kiállítása a ragadozó madarak – kék vércse, kerecsensólyom, parlagi sas –  táplálkozásáról, életmódjáról és védelmérõl.

10.00-15.00 A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület játékos ismeretterjesztõ foglalkozása a ragadozó madarakról óriás társasjátékkal, kirakókkal, madártoll és madárfotó felismeréssel.

10.00 Szakvezetés: Ragadozó madarak

12.00 Állatijó Bemutató a színpadon

13.00 Szakvezetés: Ragadozó madarak

14.00 Állatijó Bemutató a színpadon

15.00 Kisragadozók etetése

A szakvezetések a mosómedve kifutó mellõl indulnak. A kültéri helyszín mellett idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület filmvetítése és  roll-up kiállítása az oktatópavilonban lesz, ami a parkolóval szemben, az irodaépülettõl balra található. A programok a belépõ árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatóak.

 

Zachán Viktor
sajtóreferens
Budakeszi Vadaspark

Megosztás