Régi jó receptjeink: Mit fõztek a budaörsiek vasárnaponként?

2019-02-06 | Magazin
Vasárnap nagyon gyakran Rindsuppe volt az elsõ fogás, vagyis marhahúsleves. –mesélte Tóthné Bencze Mária.

A marhahúst mindig a hentesnél vették a háziasszonyok,mert disznóhús,baromfihús otthon is volt. A levest a maihoz hasonlóan „bezöldségelték” és külön kifõzött házi metéltet adtak hozzá. Még ízletesebb volt,ha velõs csontot is fõztek bele. A megfõtt velõt az édesanya pirított kenyérre kente , megsózta és azt  a gyerekek ehették meg.

Aztán a húshoz paradicsomszószt készítettek, persze nem konzervbõl,hanem a saját eltevésûbõl, a spájzból. Egyes házaknál tört krumplit kínáltak hozzá, máshol fõtt krumpli karikákat szeltek bele.

Kelt tésztából pogácsát sütöttek, tepertõset vagy szilvalekvárral töltött buktát.

Micsoda ízek voltak azok!

s.k.

Megosztás