Takarja le a webkameráját, ha még nem tette volna!

2019-07-24 | Magazin
Korábban már hallhattunk róla, hogy többek közt a Facebook-alapító Mark Zuckerberg is leragasztotta munkahelyi gépének webkameráját, és három éve erre buzdított az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) akkori igazgatója, James Comey is. Comey akkor arról is beszélt, hogy az FBI irodáiban majdnem minden monitor felett van kamera, amelyeket egy direkt erre a célra készített mûanyag retesszel lehet „megvakítani”, ha éppen arra van szükség

A felhasználóknak azt ajánlotta, hogy lehetõleg azonnal takarják le a beépített, vagy különálló webkamerájuk objektívjét, mivel a mai eszközökkel nem túlságosan bonyolult távolról hozzáférni egy kamera képéhez, hangjához. Ha ez megtörténik, akkor a hacker folyamatosan megfigyelheti annak tulajdonosát, értékes információkhoz juthat, sõt, olyan eseményeket is rögzíthet, amivel megzsarolhatja az illetõt.

A laptopgyártó HP friss felmérése szerint az amerikai felhasználók nagy része szerencsére már eléggé tudatos ilyen téren, tízbõl hatan letakarják a laptopjuk webkameráját. A legtöbben erre a célra egyszerûen post-it cetlit, vagy egy ragasztószalag csíkját, esetleg sebtapaszt használnak.

Dömös Zsuzsanna
w

Megosztás