Új, országos szinten egyedülálló mûszaki mentéstechnikai eszközök a budaörsi tûzoltóknál

2019-03-10 | Magazin
A Budaörs Városi Önkéntes Tûzoltó Közhasznú Egyesület a 2018-as évben befolyt támogatások túlnyomó részét – országosan egyedülálló – mûszaki mentõ képességek fejlesztésére fordította.

Már tavaly beszámoltunk róla, hogy 2018-ban is történt nagy volumenû beszerzés, amelyet szintén egy, a mûszaki mentéstechnikai eszközei között hazánkban újdonságnak számító akkumulátoros meghajtású nagyteljesítményû kombinált feszítõ-vágó berendezés beszerzése jelentett. A fejlesztési ütemet folytatva idén ismét a Nardotech Kft.-tõl – a LUKAS és Vetter termékek magyarországi forgalmazója – több eszköz került beszerzésre. Köztük van egy Airshoretípusú nehéz megtámasztórendszer, illetve az akkumulátoros mentõszerszámok üzemeltetéséhez használt elektromos tápegység.

A legnagyobb beszerzésnek mégis a LUKAS hidraulikus mentõhengerét emelnénk ki, amely akkumulátoros meghajtással rendelkezik és Magyarországon egyesületünk rendelkezik elsõként és egyetlenként ezzel a típusú eszközzel. Az eszközöket Nagy Zoltán Úr, a Nardotech Kft. ügyvezetõje adta át Benesovits János Úrnak, a Budaörs ÖTE elnökének.

Határozott tervünk egyesületünk 130 éves évfordulójának évében a fejlesztések sorának folytatása, legfõképpen a gépjármûpark szükséges és idõszerû fejlesztése, amely még nagy megoldandó feladatot jelent egyesületünknek.

Hisszük azt, hogy kellõ elszántsággal – mostani és leendõ – támogatóink segítségével sikerrel vehetjük a leküzdendõ akadályokat. Hiszen a korszerû technika hozzásegít, hogy nagyobb biztonsággal tudjunk szolgálni Budaörs lakosságát, az itt dolgozó, vagy csak éppen átutazó embereket.

Fejérné Hodut Éva
s,k,

Megosztás