Ezért is imádjuk a mindenkori férfi kézilabda-válogatottat

2019-01-21 | Sport
Ezért is imádjuk a mindenkori férfi kézilabda-válogatottat, mert lehet, hogy kap pofonokat, de a bravúr is mindig benne van, és a kulcsmeccsekre mindig felszívja magát. 

. A nemzeti csapat Tunézia ellen a világbajnoki középdöntõ talán legfontosabb meccsét játszotta és a kemény elsõ félidõ után a másodikban már esélyt sem adott az ellenfélnek. Székely Márton remekelt a kapuban, a bokájával bajlódó Balogh Zsolt elképesztõen játszott, a pihenõ után jöhet Norvégia.

A középdöntõ legfontosabb meccse várt a mieinkre Tunézia ellen, és ennek megfelelõen a sérüléssel bajlódó Bodó Richárd, Balogh Zsolt kettõs is a kezdõben kapott helyet. Elõbbi is odatette magát, de különösen Balogh volt elképesztõ: már az elsõ félidõben is megszórta magát, összeszorított fogakkal játszott kulcsszerepet, végül kilenc gólig jutott. Rajta kívül legjobbunk, Lékai Máté is remekelt, megvolt az extra motivációja is: szombat este hazament Magyarországra, hogy ott legyen gyermeke születésénél, és újdonsült apukaként tért vissza a csapathoz. És állt – ismét – a válogatott élére.

Amúgy nem véletlenül tartottunk a meccstõl, Tunézia az elején méltó ellenfél volt, 7–5-re még vezetett is, de a nemzeti csapat elõbb fordított, aztán elõnybe került, amibõl kettõt megtartott a szünetre (16–14). A Mikler Roland helyett a kapuban kezdõ Székely Mártonra az elején sem lehetett panasz, de a második félidõben egészen elképesztõen védett, ezt részben a hihetetlen jó, kemény védekezésnek is köszönhette. Itt jegyezzük meg: nagy húzás volt õt kezdetni.

A harmadik „negyedben” mindössze három gólt tudtak dobni a tunéziaiak, a meccs ekkor dõlt el, a 45. percben már 23 –17-re vezetett a nemzeti csapat, és elõnyét ezután már könnyedén megtartotta. Nagy Lászlóék végül 26–21-re gyõztek és ezzel nagy lépést tettünk a csoportban. A vasárnapi meccs legjobbjának Lékait választották, de Balogh duplán is megérdemli a dicséretet.

Balogh Zsolt gólöröme a német-dán közös rendezésû férfi kézilabda-világbajnokság középdöntõjében játszott Magyarország – Tunézia mérkõzésen a dániai Herningben 2019. január 20-án.

 „Nagyon jól esett, ahogyan a srácok fogadtak – mondta a tévé kamerájának. –

Kötelességemnek éreztem, hogy ne hiába jöjjek vissza. Átragadt a csapatra az a tûz, amit éreztem a három nap kihagyás után.”

Az elképesztõ terhelés után Balogh Zsolt és csapattársai is fújhatnak egyet, hétfõn pihenõnapjuk lesz, kedden pedig már készülnek a szerdai Norvégia elleni rangadóra. Bízhatunk abban, hogy végre egy skandináv csapatot is el tudunk kapni.

MTI/Illyés Tibor
w

 

Megosztás