A szombati piacnapon a több éves hagyománynak eleget téve a Gazdapiacon sonka tállal várták a látogatókat. A kóstolásnak azon túl hogy megvendégeljék az idelátogatókat, nagy tétje is volt. A versengés nem volt egyéb mint a legtöbb elismerést kapó füstölt húst előállító és árusító gazdák között a három tagú zsűri titkos szavazással döntötte el a helyezéseket.A nyertesek mind hárman serleget kaptak a kitüntetés jeléül.
De mi a jó sonka titka? Természetesen itt is megoszlanak a vélemények, hiszen van aki a füstöltebbet, van aki a zsírosabbat, van aki a kevésbé sózottat szereti.Kinek mi az ízlése alapon döntött a zsűri hiszen a szakemberek hosszas előadást tarthattak volna a sonkáról,amire majd egy későbbi időpontban sor kerülhet.
A piacnapot a sonka kóstolás még kellemesebbé tette és ,kellő ráhangolódást adott a hamarosan beköszöntő ünnepre.
Major Edit