Gazdagon megterített kínáló asztal fogadta 2021.március 21-én reggel a piacra látogatókat. A Gazdakör már második alkalommal rendezte meg a Sonkamustrát, ami az idén talán még jobban sikerült, mint az előző évben.
A közelgő Húsvéti ünnepekre készülődvén sokan vásárolnak sonkaféléket. A Sonkamustra elsődleges célja az volt, hogy a még a vásárlás előtt megismertesse a vásárlókkal a különböző sonkákat.
Ismerjék meg a vidék ízeit és az idén a piacon szerezzék be a gazdáktól az ünnepi asztalra valót.
Dicséret illeti a Gazdakörös asszonyokat, akik kora hajnaltól szeletelték a kenyereket, a különféle sonkákat, pucolták a tojásokat és rendezték el katonás sorrendben a hatalmas tálcákon a kínálásra váró falatkákat, hogy mire megérkeznek a vásárlók már minden a helyén legyen. Öröm volt nézni ahogy a vásárlók tele szatyrokkal megálltak a kínáló asztal előtt hogy vegyenek a feléjük nyújtott finomságokból. A szendvicseken többféle sonka,volt közöttük bükkfán füstölt, legalább két és fél éve érlelt, vagy éppen libacombból készült extra finomság.
S hogy a Sonkamustra izgalom nélkül ne múljon el a legjobb ízű és textúrájú sonkákat a három tagú zsűri szorgos kóstolgatás után díjazásra ajánlotta. A megmérettetésbe kilenc gazda nevezett be.
A zsűri az alábbi döntést hozta:
I.díj:Majoros Zoltán 2,5 éves érlelésű sertéscomb sonka
II.díj:Gál Andrea
III.díj:Kiliti Attila libacombból készült sonkája
Különdíjban részesült: Bozsik Krisztina és Vágány Tamás.
A rendezvényt megtisztelte a Buda Környéki TV és a Budaörsi Televízió is, a felvételek hamarosan adásba is kerülnek.
Köszönet a Gazdakör munkatársainak a színvonalas rendezésért.
Major Edit