Soós Imre-díjat kapott színházunk tagja, Böröndi Bence színművész

2022-02-11 | Budaörs
A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca Soós Imre-díjat adományozott Böröndi Bencének (Budaörsi Latinovits Színház) és Mészöly Annának (Miskolci Nemzeti Színház).

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Stenczer Béla, a Pécsi Nemzeti Színház művésze kapja – olvasható a MASZK Országos Színészegyesület közleményében.

Mint írják, a pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és Böröndi Bence, a Budaörsi Latinovits Színház társulatának tagja veheti át.

A díjak odaítéléséről a Maszk Országos Színészegyesület vezetősége mint a Gobbi Hilda- és Soós Imre-díjak kuratóriuma február 8-i ülésén döntött. Az elismeréseket a járványhelyzet alakulásától függően egy későbbi időpontban adják át – közölte az egyesület. (papageno.hu)

Gratulálunk budaörsi művészünknek!

Rövid életrajz: Böröndi Bence 1989-ben született Sopronban. 2009-ben érettségizett a helyi Széchenyi István Gimnáziumban. 2009–2011 között az Új Színház stúdiójában és a Keleti István Szakközépiskolában tanult. 2011–2016 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016-tól a Budaörsi Latinovits Színház tagja. Film- és sorozatszerepei: Kalapács Gergő a Doktor Balatonban (2021) Tamás a Hotel Margaretben (2022).

(SzK)

Megosztás