Szépség és rend

2022-06-01 | Közélet
Hogy tartozhat össze ez a két fogalom? A Templom téri buszmegálló állapota kapcsán jutott eszembe: szép-e a poros, sáros padkörnyék a teljesen széttaposott fűvel és rendben van-e ez így?

Jó lenne, ha Budaörsre, különösen főutcánkra elmondható lenne: szép és rendben van tartva. De így van-e?

Rendben vannak-e a házak? A régieket vizes, málló vakolatukkal rendbe lehetne-e hozni? Az új épületek illeszkednek-e a régiek sorába? Van-e még bármilyen jellege városunknak? Törődtek-e ezzel a mindenkori illetékesek?
És most nem a város fekvéséről, a Kőhegyről és a többi hegyről beszélek, hiszen azok természeti szépségek lennének, ha … az emberek, új lakótársaink nem tennék tönkre rendesen. Lassan a hegycsúcsokig érnek a luxusvillák a hegyoldalban…

De térjünk vissza főutcánkra. A lehullott virágokat, leveleket kevesen takarítják, főleg, ha nem magánház előtt van, az eső gyakran belemossa a csatornanyílásba. Télen pedig ugyanitt nincs síkosságmentesítés sem.

A fák, amelyeket tudjuk, jó és hasznos megbecsülni, gyakran az utcai lámpák alatt állnak. Így amúgy sem túl világos utcáink, a főúttal együtt, nyáron teljes sötétségbe borulnának, ha nem lenne néhány világító reklámtábla, kirakat, jegyautomata.

Hogy van-e különbség küllemre, rendre az Ófalu, főutca és a Városháza, lakótelep között – kérem, ítéljék meg kedves olvasóink maguk.

SzK

Megosztás