Szkennelés, másolás, jogi tanácsadás – mindez a Telekuckóban!

2022-07-07 | Budaörs
Sokak számára okozott bosszúságot, hogy az Auchan áruházban megszűnt a fénymásolási, nyomtatási lehetőség, hiszen Budaörsön alig találni más üzletet, ahol végeznek effajta szolgáltatást. Szerencsére, akad egy hely a Templom téren, ahol foglalkoznak ilyesmivel (is), így a budaörsiek kezdik újból „felfedezni” a Telekuckót.

A Budaörsi Telekuckó 2003. április 1-jén kezdte meg működését az Önkormányzat támogatásával. Ez lett a Város első olyan közösségi hozzáférési pontja – átmenetként az országosan elterjedt teleházak és Internet kávézók között – ahol ingyenesen, vagy csekély térítés ellenében bárki használhatta az Internetet és a számítógépeket, ha pedig egyedül nem boldogult, segítséget is kérhetett az alkalmazásokhoz. Sőt, indítottak számítógépes tanfolyamokat is, ahol napjainkig már többszáz ember sajátította el a mindennapi használathoz szükséges alapvető ismereteket.

Az eltelt közel húsz év alatt az infokommunikációs technológiai sokat változott, de az Önkormányzat támogatásával működő Telekuckó szolgáltatásai iránt nem szűnt meg az igény. Az elérhető szolgáltatások:

  • Fénymásolás (csak A3 és A4 méretben), spirálozás

  • Szkennelés, faxolás, e-mail küldés, CD-írás

  • Számítógép- és Internet használat

  • Segítségnyújtás az infokommunikációs eszközök és az Internet használatában

  • Különböző irat-és nyomtatványminták letöltése

  • Ügyintézéssel kapcsolatos információk

  • Távjelenléti ügyintézési és tanácsadási szolgáltatás biztosítása a Vivien hálózaton keresztül

  • Az Önkormányzat által biztosított ingyenes jogi tanácsadás szervezése

  • OKÉ Szolgálat keretében segítség az ügyintézésben

A felsoroltakon túl további szolgáltatások bevezetésének előkészítése folyik. Napokon belül RenoPont néven elindul az energetikai tanácsadás, amely azoknak jelenthet hasznos segítséget, akik otthonukban valamilyen energetikai korszerűsítést terveznek, legyen az akár „csak” szigetelés, ablak- vagy kazáncsere, vagy éppen teljes körű korszerűsítés. Az új szolgáltatás hátterét a képviselő-testület 2022. június 22-i ülésén hozott döntés jelenti, amely szerint a testület egyetértett a Budaörsi RenoPont energetikai központ megvalósításának koncepciójával.

A Telekuckó a helyszíne az ingyenes jogi tanácsadásnak is, amelyet az Önkormányzat megbízásából dr. Tóth Dorottya ügyvéd lát el minden héten csütörtökön 9.30 és 11.30 között. A tanácsadás – amely büntetőügyekre nem terjed ki – budaörsi lakosok által vehető igénybe. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Bejelentkezni a Telekuckóban lehet személyesen, vagy telefonon.

A Telekuckó címe: Budaörs, Templom tér 15.

Nyitvatartás: Hétfőtől csütörtökig 9.00 – 17.00 óra között, pénteken zárva.

Telefonszám: (23) 414-446.

E-mail cím: infotelekucko@gmail.com.

A szolgáltatások készpénzzel és kártyával fizethetők, átutalás előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

Megosztás