„Támadás alatt áll a keresztény kultúra Európában”

2019-12-04 | Budaörs
Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a második alkalommal megrendezett, a keresztényüldözésről és az üldözött keresztényekről szóló nemzetközi konferencián Budapesten.

Orbán úgy vélekedett, hogy a támadás formái változatosak, de ide sorolta a népességcserét, a bevándorlást, a kigúnyolást és a „politikai korrektség szájkosarát” is.
A miniszterelnök szerint a nem távoli jövőben lesznek olyan európai országok, amelyekben a vallási-kulturális irányok meg fognak változni. Mindaz tehát, ami Szíriában, Nigériában vagy Irakban történt, sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. A kormányfő szerint az európai keresztények nagy bajban vannak, a helyzeten az segíthet, ha visszatalálnak a gyökereikhez.
„Sok jó és igaz keresztény politikus dolgozik ma Európában, de a mai európai közéletben, a mai médiában tapasztalható erővonalak és az állandó koalíciós tárgyalások közepette nem tudnak, nem akarnak vagy nem mernek felszólalni ez ügyben. Itt Magyarországon más a helyzet. Koalíciómentes kormányzás, politikai stabilitás, bevándorlásellenes közhangulat, a többség a keresztény értékek védelmét kéri” – magyarázta Orbán.
A miniszterelnök mellett felszólalt Azbej Tristan államtitkár is, aki azt mondta, hogy a keresztények üldözése „korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága”. Tristan szerint a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, ezt pedig nem lehet elhallgatni a politikai korrektség szájzárával. Hozzátette: Budapest az üldözött keresztények számára a béke szigete, valamint a keresztény szabadság fellegvára.

Megosztás