Támogatásra pályázhatnak a budaörsi civil szervezetek

2020-03-05 | Közélet
A rendelkezésre álló keretösszeg 25 millió forint, egy pályázó legfeljebb 1 millió forintot igényelhet. A pályázat 2020. március 27-éig nyújtható be.

A pályázat célja a városban működő civil szervezetek által az alapcél szerint megvalósuló, öntevékenységre épülő szakmai, generációs, szabadidős és közösségépítő programok, kulturális, művészeti, sport, ifjúsági rendezvények támogatása. A civil szférával kapcsolatos szolgáltató, tanácsadó, esélyegyenlőséget elősegítő illetve érdekképviseleti tevékenységek támogatása. Kizárólag az alapcél szerinti tevékenységhez kapcsolódóan az éves – a szakmai feladatok ellátásához szükséges – működési költségeinek támogatása.

Jogosultak a budaörsi székhelyű és Budaörsön működő, 2019. december 1-ig bejegyzett, nyilvántartásba vett civil szervezetek: alapítványok és egyesületek. Továbbá Pest megyei székhelyű karitatív tevékenységet ellátó szervezetek, amelyek tevékenységüket rendszeresen Budaörsön végzik.

Nem nyújthatnak be pályázatot:
magánszemélyek, gazdasági társaságok, biztosító egyesületek, szakszervezetek, pártok, párt részvételével létrehozott szervezetek, közalapítványok, egyházak, civil társaságok, társulások és szövetkezetek és nem budaörsi székhelyű szervezetek – kivéve azon civil szervezetek, akik Pest megyei székhelyűek és Budaörsön karitatív tevékenységet látnak el!

A pályázatból kizártak, többek között, azok a szervezetek, amelyek nem szerepelnek az Országos Bíróság Hivatal által vezetett országos névjegyzék nyilvántartásában.
A pályázatok elbírálásának végső határideje: 2020. április 29.
(Bővebb információ ITT)

Megosztás