Tanítási közlekedési menetrend Budapesten május 4-21. között

2020-04-30 | Közélet
A BKK azt is vizsgálja, mely vonalakon lesz szükséges a normál menetrendhez képest tovább sűríteni a járatokat. Milyen jegyet, vagy bérletet váltsanak az érettségiző diákok?

A középiskolai érettségi időszakában, május 4-e és 21-e között – Karácsony Gergely főpolgármester kérésének megfelelően – a teljes kapacitással, a tanítási időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint üzemel majd a közösségi közlekedés Budapesten.

A jelentős kedvezmény miatt azoknak a diákoknak is érdemes tanulóbérletet váltaniuk, akik a következő hetekben kizárólag az érettségi vizsgák miatt fogják igénybe venni a közösségi közlekedést. Megéri kiszámolni, hogy melyik bérlet, vagy jegytípus használata a gazdaságosabb megoldás.

A közoktatásban tanuló diákoknak szóló havi bérlet (3450 Ft) 6 napi utazás mellett már a gyűjtőjegynél is olcsóbb megoldást jelenthet. Ezt a bérlettípust biztonságosan, mobiljegyként is meg lehet vásárolni.
Akinek csak a vizsgaidőszak elején kell személyesen megjelennie az oktatási intézményben – ezért csak rövid ideig kell utaznia -, annak kedvező megoldást jelenthet a félhavi bérlet (2300 Ft), amely például a május 4 és 18 közötti időszakra is váltható. Ez a bérletfajta is megvásárolható mobiljegyként.
Ezeken kívül egy-egy napra vonaljegyet (350 Ft) is lehet váltani, vagy a 10 db-os gyűjtőjegy (3000 Ft) egy-egy jegyszelvényét felhasználni, ha épp az jelenti a legolcsóbb megoldást a tanuló számára.

Azok a diákok, akiknek a kihirdetett veszélyhelyzet miatt jelenleg nincs érvényes diákigazolványuk, a vészhelyzet végét követő 15. napig a tanintézmény által elektronikusan elküldött igazolást bemutatva vehetik igénybe az utazási kedvezményeket.

A BKK felhívja a figyelmet arra is: az érettségi időszakában már érvényben lesz az a szabály, hogy a közösségi közlekedési járatokra csak maszkban, vagy egy kendővel, sállal az arcukat eltakarva lehet felszállni. Ez a felelős magatartás szükséges ahhoz, hogy megvédjük önmagunkat és a többi utast is a fertőzésveszélytől.

Budapest, 2020. április 23.

Budapesti Közlekedési Központ

(Forrás: bkk.hu)

Megosztás