Tömegközlekedés, parkolás Budapesten március 19-től

2020-03-19 | Közélet
Üzemkezdéstől a BKV járatai szünidei menetrend szerint közlekednek, erről folyamatosan tájékoztatnak a BKK Futáron és egyéb felületeken keresztül. Az egészségügyben dolgozók majd ingyen parkolhatnak.

A tömegközlekedésben folyamatosan csökken az utasszám, egy átlagos nap forgalmának kevesebb mint fele használta március 17-én a BKV járatait. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy aki teheti, maradjon otthon, ha nem tud, lehetőség szerint alternatív közlekedési formát keressen. Csütörtökön üzemkezdéstől a BKV járatai szünidei menetrend szerint közlekednek, erről folyamatosan tájékoztatnak a BKK Futáron és egyéb felületeken keresztül. A járatsűrűségben az utasszám-adatok vizsgálata alapján történhet további változás. A buszokon tilos az első ajtón való felszállás, a buszvezetők egészségét szalagkorlát védi, mindenkit kérünk ennek figyelembevételére. A fővárosi közösségi kerékpár-rendszer árát a technológiailag lehetséges legalacsonyabb összegre, havi 100 forintra csökkentettük.

A parkolás ügyében sok kérdést, igényt kapunk. Parkolás ügyében is minden döntésünket az emberi élet védelmének, a szükségtelen kontaktusok elkerülésének rendelünk alá. Folyamatosan vizsgáljuk a közúti forgalmi és a parkolási adatokat is. A kerületi polgármesterekkel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy mivel jelenleg is több autó van a városban, mint parkoló, a parkolók számát bővíteni rövid távon nem tudjuk, az autóforgalom növekedése tumultust, ezzel fokozott járványveszélyt okozhat, ezért a lakossági parkolási díjak tekintetében változást nem javaslunk. Ugyanakkor megteremtjük annak feltételeit, hogy a járvány ellen az első frontban harcolók, mindenekelőtt az egészségügyben dolgozók a veszélyhelyzet idején ingyen parkolhassanak Budapesten.

A kerületi polgármesterek több kerület korábban meghozott döntése nyomán egységesen úgy döntöttek, hogy a zárható játszótereket lezárják, a többi játszótér esetén felhívják a szülők figyelmét arra, hogy a találkozások elkerülése érdekében a játszótereket átmenetileg ne használják.

(Forrás: budapest.hu)

Megosztás