Újra Budaörsi Repülőnap!

2023-04-20 | Budaörs
Nem is tavasz a tavasz nekünk, budaörsieknek, ha nincs egy igazi repülős nap. 2023. április 22-23-án két napig tartó családi sétarepülő-hétvége és honvédelmi sportágbemutató szórakoztatja majd a közönséget. A rendezvény ingyenes, repülős élményeket kínál minden korosztálynak.

A Budaörsi Airshowt ezúttal is a Legendák a Levegőben csapata szervezi meg.
A garantált programok:

Repülőgép-kiállítás
Katonai akadálypálya
Katonai hagyományőrzők
Süsü
Katonai toborzósátor
Repülés vadászpilótával
Kézművesvásár

Repülhető típusok
AN-2
Cessna 172
Diamond 20
Bulldog
Sárkányrepülő
Autogyro
Robinson 44 helikopter
Hátimotoros siklóernyő

Megközelítés
A családi sétarepülő hétvége a Budaörsi Repülőtéren lesz megtartva, mely Budapest belvárosától kb. 20 perces autóútra fekszik. Eléréséhez használd az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszát (Budaörs lehajtó).

Azok, akik a tömegközlekedést preferálják, nagyjából 40 perces menetidővel számoljanak. Többek közt az alábbi járatok segítségével tudsz eljutni a repülőtérre:

Busz
187, 87 (Budaörsi repülőtér megálló)
287 (Repülőgépes Szolgálat megálló)
288, 287A (Repülőgépes Szolgálat megálló)

 A Budaörsi repülőtér

Hazánk egyik legrégebbi reptere az 1930-as években nyílt meg. Kezdetben a kisgépes nemzetközi repülőterek sorát gyarapította, napjainkra azonban már a sportrepülésre került át a hangsúly. Központi épülete műemléki védelem alatt áll. A budaörsi repülőtér érdekessége, hogy az avatási ünnepségen Horthy Miklós idősebbik fia, Horthy István vágta át az elkészültét jelző szalagot (és innen indult még a nászútjára is, a szerk).

Szolgáltatások terén prémium minőségre számíthatnak a vendégek; a helybérléstől kezdve a javításokon át egészen a pilótaképzésekig mindent meg lehet itt találni. Kiváló rendezvényhelyszín, ahol több ízben tartottak már repülős tematikára épülő gyereknapot. A Budaörsi AirShow kifejezetten nagy eseménynek számít a fővárosiak körében.
(Forrás: szallas.hu)

(SzK)

Megosztás