Újra kinyit a Budaörsi Városi uszoda

2023-03-28 | Budaörs
A már régóta kényszerű okokból zárva tartó városi uszoda 2023.április 1-én szombaton a hosszú szünet után újból kinyit és várja vendégeit.

A vizet, az úszást és a szaunázást kedvelőknek komoly vesztességet jelentett az a kényszerű döntés,amikor 2022.november 1-vel a rezsiválság hatására  úgy döntött az Önkormányzat, hogy bezárja a budaörsiek közkedvelt  uszodáját Sokat hallunk az egészséges életmódról, a sport fontosságáról, a rendszeres testedzésről, amihez hozzátartozik az úszás is és a kellemes ellazulás a szaunában.Érthető,hogy a víz szerelmesei  igyekeztek másutt keresni a lehetőséget és jószerével meg is találták. A heti legalább egyszeri úszás, szaunázás sokak életébe már rutinszerűen beépült,éppen ezért nehéz lemondani róla.Ezzel a kényszerű  intézkedéssel nemcsak a felnőttek hanem a gyerekek is elestek az úszásgyakorlás  nagyszerű lehetőségtől

A zárva tartás ideje alatt azonban,komoly felújítások kezdődtek, függetlenül attól hogy a sportcsarnok ez idő alatt is üzemelt.

A munkálatok során az egyes szaunában kicserélték az ülőpadokat a meglévő faszerkezetet újból olajozták, új óra és lámpa valamint lámpatakaró is felszerelésre került. A kettes szaunában szintén sor került az elhasználódott elemek cseréjére,többek között az elektromos vezetékeket is kicserélték.

Talán ezek után  reménykedhetünk abban is,hogy a tavasz illetve a nyár beálltával nem lesz gond a külső medencével  és az ehhez kapcsolódó  strandolással sem, mert eddig szinte minden évben akkor kezdődtek el a külső teret érintő felújítások amikor a szezon elkezdődött. Reménykedünk hiszen a hosszú leállás ideje alatt volt idő azok rendbetételére is.Reméljük továbbá azt, hogy  ősz eleji  korai bezárásról talán ebben az évben sikerül majd elfelejtkeznie a vezetőségnek,hogy még sokáig élvezhessék a strandolók a vénasszonyok nyarának melengető erejét.

Már csak bizakodni kell abban, hogy április 1-ig nem jön közbe semmi gátló akadály, hogy a Városi Uszoda újra megnyissa kapuit.

 

Major Edit

Megosztás