Újra nyit a piac Budaörsön

2020-05-15 | Közélet
Örömmel tudatjuk a budaörsi lakosokkal és kedves olvasóinkkal, hogy a Patkó utcai parkolóban újra nyit a piac 2020. május 16-án szombaton.

Mint az sokak előtt ismeretes volt a koronavírus járvány kezdetekor Budaörsön Polgármesteri döntés alapján a Patkó utcai parkolóban üzemeltetett piac területfoglalási engedélyét ideiglenesen bevonták. Ez az intézkedés értelemszerűen azt eredményezte, hogy a sokak által kedvelt budaörsi piac megszűnt.

Az utóbbi hetekben felröppent a híre annak, hogy a környező településeken már üzemelnek a piacok így a vásárló közönségnek jogos kérése volt az, hogy Budaörsön is újra nyisson a piac. Kérdéses volt a régi helyszín megnyitása több alternatíva is szerepelt a tervek között, de végre mégis megszületett a döntés arról, hogy az eredeti helyszínen a Patkó utcai parkolóban 2020.május 16 -án szombaton, újra kinyithat a piac.

A koronavírus járvány megfékezésére Kormányszinten számtalan óvintézkedést hoztak közöttük szerepelt az áruházakban betartandó időkorlát és a szájmaszk viselése.

A budaörsi Piac újranyitásának feltételei között szerepel ezeknek az intézkedéseknek a betartása és betartatása.

A piac tehát május 16-án reggel 6 órakor nyit és 12 órakor zár. Itt is érvényes az alábbi időkorlát:

Reggel 6 és 9 óra között a 65 évnél fiatalabb korosztály vásárolhat, majd 9 óra és 12 óra között a 65 év feletti korosztály.

A piaci árusok sátraikat egymástól két méter távolságban állíthatják fel.

A szájmaszk és a kesztyű viselése kötelező!

A piacra csak egy bejáraton keresztül lehet majd bemenni, és egyszerre maximum 60 fő tartózkodhat a piac területén, melyet a kapunál ellenőriznek.

Major Edit

Megosztás