Vadászat a Latinovitsban

2022-03-04 | Budaörs
Az érzelmeket mélységesen felkavaró drámát tűzött műsorára a Latinovits Színház. Már a plakát is ami hirdeti az előadást sokkoló, jelezve hogy olykor a puskacső az ártatlanokra céloz örökre szóló sebet, olykor "csak"maradandó sérülést ejtve. David Farr Vadászat című drámája Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm azonos című, nagysikerű filmjének adaptációja,melyet Pelsőczi Réka rendezett a Latinovits színházban,Budaörsön

 

Egy óvodában vagyunk suttogó,kedves szavú vezető óvónő lép a függöny elé,és vezet be bennünket abba a világba ahol az óvodások  élnek. Megismerhetjük a gyerekek által nagyon szeretett óvó bácsit,   Lucas Bruunt, azt az elvált tanárt, aki a helyi gimnázium bezárása után az óvodában vállalt nevelői állást. Napközben a gyerekekre vigyáz, esténként a gyerekek szüleivel iszogat a vadászházban. Lucast mindenki szereti, mert kedves és lelkiismeretes, de aggódnak is, hogy magányos abban a nagy házban, ahol a felesége és a fia elköltözése óta egyedül lakik. Karácsony estére készülődvén együtt a társaság jól érzik magukat. de mint a bomba úgy robban szét a nagy összetartó barátság abban a pillanatban, ahogyan kiderül, hogy az egyik óvodás kislányt szexuálisan zaklatta Lucas az óvó bácsi.

Lucas számára ekkor minden romba dől. Az óvoda felfüggeszti az állásából, a barátok elfordulnak tőle. Értetlenül áll vádolói előtt egy el nem követett bűntény miatt. Már a rendőrség is bekapcsolódik a kihallgatásába. Lucas hiába tagad, barátai bosszúért kiáltanak,  elkezdődött az embervadászat.

A zaklatott kislány apja amúgy a legjobb barátja Lucasnak,  fegyvert fog az ártatlan Lucasra. A néző mindvégig tudja az ártatlanságát és tudja azt is, hogy a történetet a kislány fantáziája szülte amit azonban a felnőtt világ ellenőrizetlenül elhisz.Ha a néző figyelmes volt,láthatott  egy apró jelenetet a kezdet kezdetén,amikor az egyik kisfiú egy mobiltelefont mutogat a kislánynak és azt amit látnak nagyon érdekesnek ítélik meg.

Már majdnem eldördül a fegyver, amikor egy- Lucast  bűnössége alól felmentő –telefon  hívás mindent megold. Lucas mégsem követte el azt amivel vádolják Fellélegezhetne hiszen a társaság újra befogadja, újból együtt isznak és nevetnek.. A gyerekek által kreált történet semmi más mint a fantázia szülötte.

Sokkoló a történet, érzelmeket felkavaró és elgondolkodtató .A színészek remekül játszanak teljes lényüket átadva a történetnek.

Főbb szerepekben:

Chován Gábor, Spolarics Andrea, Páder Petra , Takács Zalán m.v.,Böröndi Bence, Bregyán Péter ,Illyés Róbert, Fröhlich Kristóf

Lucas miután mindenki feloldozását megkapta egyedül marad egy szobában elsötétül a színpad és egy dörrenést hallani.A néző fantáziájára van bízva hogy akkor és ott mi történt? Hogy vajon képes lesz- e Lucas feldolgozni a  meg gyanúsítást úgy hogy újra felhőtlenül élhessen és továbbra is  az a szeretett óvó bácsi maradjon mint aki egykor volt.

Major Edit

Fotó:( Latinovits Színház)

 

Megosztás