Városi Klub farsangi bálja

2022-02-21 | Budaörs
Fergeteges, jókedv és jó hangulat jellemezte a Városi Klub farsangi bálját, amelynek megszervezéséért és lebonyolításáért Bartha Károlyné Marcsi  klubvezető és segítői gondoskodtak. Sokan jelmezben érkeztek, melyek közül a legjobbak a zsűri ítélete szerint jutalomban részesültek.

Szerencsére már mögöttünk vannak azok az embert próbáló idők, amikor nem mehettünk közösségbe, és sokak napjai a félelemben teltek magányosan,félve a fertőzéstől. Mára már csitulni látszik a baj és ez meghozta a jókedvet és azt hogy újra a közösséget válasszuk az egyedüllét helyett.

Mivel február a farsang ideje megkezdődött Budaörsön is a farsangolás. A Városi Klub tagjai töltötték meg a Jókai Művelődési Ház nagytermét, ahol jókedvvel  táncoltak ha nem is világos virradtig,de délután négytől este nyolc óráig.

A Városi Klub új vezetője Bartha Károlyné úgy tűnt, hogy megelégedett a rendezvénnyel, hol a táncparketten, hol az asztaloknál tűnt fel mosolyogva. Egy ilyen pillanatot használtam ki hogy megkérdezzem: és most idézek a korábbi  interjúból, amit akkor vele készítettem, :

„Hogyan működik a klub, amit igen nagy elszántsággal vett át Forgó Ibolya leköszönő klubvezetőtől egy évvel ezelőtt. Mielőtt még átvette volna a klub vezetését húsz éven keresztül fiatalkora ellenére tiszteletbeli, pártoló tag volt szinte minden budaörsi klubban így volt rátekintése ezek működésére. Meglepődtem mikor megtudtam, hogy ő még Kósa Pál klubjában, -aki a Művelődési Ház igazgatója is volt,- aktívan részt vett a klubéletben, pedig az több mint húsz évvel ezelőtt lehetett.

Hogyan érintett, hogy klubtagból vezetővé lettél?

Megtiszteltetésnek vettem, hogy engem választottak erre a posztra, és büszke vagyok arra, hogy Budaörs második legnagyobb civil szervezetét vezethetem. Klubunknak 2018-ban százharminc fő volt fizető tagja volt.

Közösségi életünkre jellemző a sok kirándulás ezek között is a tagok által annyira kedvelt gyógyfürdőket keressük fel. A klub korosztálya hetven évtől felfelé friss nyugdíjasunk nem sok van, de lassan változni fog a korosztály, mert vannak, akik még csak most készülődnek nyugdíjba. Vannak azonban, akik preferálják a más irányú utakat is mint a gyógyfürdők, 2017-ben amikor mg csak tag voltam kezdtem el szervezni a külföldi utakat amire meglepő módon sokan jelentkeztek. Prágába utaztunk harminc nyolcan észak Svájcban voltunk kilencen, Dél Erdélyben tizennyolcan, Salzburgban tizenöten. Ezek voltak a 2017-es évben megtett kirándulásaink. 2018-ban Tirolban harminc négyen voltunk, adventkor pedig Mariazellbe és Bécsbe látogattunk.

Ebben az évben a Julia Alpokba utazunk ősszel pedig a Plitvicei tavakhoz szervezem az utazást. Az érdeklődés nagy, aminek nagyon örülök.

Egyénileg, vagy utazási irodán keresztül szerveződik a budaörsi csoport? Utazási irodával utazunk én csak a jelentkezőket úgymond toborzom,  az utazás anyagi részét mindenki egyénileg az irodával intézi el.

Hogyan zajlanak a klub foglalkozások?

Több esetben kvíz játékokat játszunk a klub foglalkozásokon, ami érdekes és nem hagyja a memóriát elveszni.

Kéthavonta pedig zenés délutánokat rendezünk, mindig más zenészeket hívok, hogy ez is változatos legyen, a zenei repertoár ne legyen mindig egy és ugyanaz.

Marcsi magánéletében nagy kutyabarát hét kistestű kutyusról gondoskodik, akik a családján túl kitöltik az életét.”Idáig hát az idézet a korábbi interjúból,

Azóta elteltek az évek és bizony sok mindenben változtatni kellett a klub életében, hiszen a bezártság meghatározta az ő életüket is. Most viszont újjáéledni látszik minden és csak reménykedni tudunk, hogy  búcsút inthetünk a rossz éveknek és a maradék, ki tudja még,mennyit jó kedvvel tölthetjük el egymás társaságában.

A farsangi bál egészen nyolc óráig tartott, de a jókedvet megítélve eltartott volna virradatig is. Elnézve a táncoló párokat nem igen volt hihető hogy hétköznapokon a fájó izületeket gyógyítgatják, most itt nyoma sem volt betegségnek. Úgy látszik a zene és a társaság gondűző gyógyító hatással van mindenkire.

Major Edit

Megosztás