Visszatérhetnek Demszky és Gyurcsány emberei Karácsony kabinetjébe

2019-10-24 | Budaörs
A Nézőpont Intézet elemzője szerint: Karácsonyt ezen pártok politikai támogatottságát is élvezve választották meg főpolgármesternek.

A feltételezhető tanácsadók, főtanácsadók és hivatalvezetők sorában Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc mellett olyan nevek is felbukkantak, mint Lamperth Mónika és Gál J. Zoltán MSZP-s politikusok és Batiz András volt kormányszóvivő. Kálmán Olgát, a DK budapesti főpolgármesteri előválasztáson indított jelöltjét a sajtófőnöki pozícióval kapcsolatban emlegették.
Az elemző szerint ezek a nevek elbizonytalaníthatják a szavazókat, mivel az ígért paradigmaváltás helyett a jelek szerint Karácsony Gergely olyanokkal dolgozik majd együtt, akik 2002 és 2010 között voltak meghatározóak, majd eltűntek a magyar közéletből. Karácsony Gergely korábban többször elhatárolódott a DK-tól és az MSZP-től, viszont ezen pártok politikai támogatottságát is élvezve választották meg főpolgármesternek. Így minden támogató pártnak megfelelő pozíciókat kell juttatnia annak érdekében, hogy az ellenzéki együttműködés hosszú távon is fenntartható legyen – az elemző szerint.
Forrás: mti

Megosztás